YARSAV: Yargıya saldırı var

Yarsav Başkanı Eminağaoğlu, Cumhurbaşkanı Gül'ün yargılanmasının önünü açan kararın ardından mahkemelere saldırıldığını ifade etti.

soL (HABER MERKEZİ) Yargıçlar ve Savcılar Birliği Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında Kayıp Trilyon davasında yargılanmasının önünü açan kararın ardından yargı ve mahkemelere saldırıldığını ifade etti.

Yazılı bir açıklama yapan Eminağaoğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "kovuşturmaya yer olmadığına yönelik" kararına karşı yapılan itirazları Ceza Muhakemesi Yasası'nın 173. Maddesi uyarınca en yakın ağır ceza mahkemesinin değerlendireceğini ifade etti.

Eminağaoğlu, basın organlarında Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı'nın hakkında yayınlanan haberlerle ve kimi hukukçuların yorumlarıyla hedef haline getirildiğini anımsattı.

Açıklamada "Konuyu hukuksal boyutunun dışına taşımak isteyen bazı çevrelerce, anılan mahkeme başkanının yasal çerçevede inceleyerek verdiği bir kısım kararlar da tartışmalı gösterilmek suretiyle, bilgi kirliliğini de aşan amaçlı yayınlar sürdürülmekte, bu bağlamda gerçek dışı iddialarla YARSAV dahi olayın içine çekilmeye çalışmaktadır" ifadesine yer verildi.

Eminağaoğlu, bir hazırlık soruşturmasının devam ettiğini ve hukuksal sürecin işlediğini buna karşın hukuksal bir süreci hukuk dışı gibi gösterme gayret ve çabalarının, yargı organlarına ve mensuplarına saldırı niteliğinde olduğunu ifade etti.

Eminağaoğlu, hiç kimsenin yargı organı yerine geçerek karar veremeyeceğini anımsatarak, "Herkes, kuralları çerçevesinde işleyecek hukuksal sürece saygı göstermelidir. Kullanılması sorumluluk isteyen basın özgürlüğü, bilgi kirliliğinin, taraflı yayınların ve saldırıların odağı haline getirilemez" dedi.