Yargıyı takan yok: 3. havaalanı inşaatı devam edecek!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, İdare Mahkemenin, İstanbul'a 3'üncü havaalanı konusundaki kararına rağmen, "projenin devam edeceğini" açıkladı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, İstanbul'a inşa edilecek 3. Havalimanının ÇED olumlu raporu yürütmesinin geçici olarak durdurulmasına ilişkin yerel mahkemece verilen kararın, yapılan iş ve işlemleri durdurmasının söz konusu olmadığını proje ile ilgili süreçlerin planlandığı şekilde devam ettiğini bildirdi.

DHMİ'den yapılan açıklamada, bazı yayın organlarında İstanbul Yeni Havalimanı inşaatının (projesinin) durdurulduğu şeklinde haberlerin yer alması üzerine açıklama yapma gereği duyulduğu belirtildi.

Söz konusu mahkeme kararının, havalimanı ÇED olumlu kararının yürütülmesinin geçici olarak durdurulmasıyla ilgili olduğunun altı çizilen açıklamada, bu konuda gerekli hukuki işlemlerin konunun tarafı olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütüldüğü kaydedildi.

Mahkeme kararının 3 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilen İstanbul Yeni Havalimanı ihalesi neticesinde imzalanan sözleşme doğrultusunda yapılan iş ve işlemleri durdurmasının söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada, proje ile ilgili süreçlerin planlandığı şekilde devam ettiği bildirildi.

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, Çevre ve Şihircilik Bakanlığı tarafından onaylanan 3. havalimanı inşaatıyla ilgili çevre etki Değerlendirme (ÇED) raporunun yürütmesini durdurmuştu.