“Yargının türban kararına uyulmuyor”

Zonguldak’ta Açıköğretim Lisesi sınavlarına türbanlı öğrencilerin girmesine izin verilmesi üzerine Eğitim-Sen, yargının kararlarına uyulmadığını belirtti.

soL (HABER MERKEZİ) Zonguldak'ta ve Çaycuma ilçesindeki Açıköğretim Lisesi sınavlarına türbanlı öğrencilerin girişine izin verildi. Zonguldak'ta İmam Hatip Lisesi'nde, Çaycuma'da ise Oktay- Olcay Yurtbay Anadolu Lisesi, Barbaros Kutlutaş İlköğretim Okulu ve Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nda yapılan sınavlarda bu durum yaşandı. Giriş kapısında bulunan polisler ve sınav sırasında okulda görevli olan öğretmenler, türbanlı öğrencileri uyarmadılar.

Eğitim- Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, türbanlı öğrenciler hakkında tutanak tuttuklarını belirterek, "Çaycuma'da yapılan 1'inci Dönem Açıköğretim Lisesi sınavlarında Danıştay kararının uygulanması için sınav öncesinde Kaymakamlığa dilekçe verdik. Dilekçemiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne havale edildi. Dilekçe vermemize rağmen, yargı kararının uygulanması yönünde somut bir adım atılmadı ve Açıköğretim Lise sınavlarına bazı bayan öğrenciler türbanlı girdiler. Geçmiş yıllarda olduğu gibi, bu yıl da Danıştay'ın Açıköğretim Lisesi sınavlarında türbana izin vermeyen kararı yok sayılarak açıkça suç işlendi. Fiili durum yaratılarak hukukun önüne geçildi ve yargı kararları hiçe sayıldı. Sınavlarda görevli öğretmenlerimiz durumu tutanakla saptamak zorunda bırakıldılar" dedi.Bursa'da Osmangazi ilçesindeki Bursa Kız Lisesi'nde de türbanlı öğrencilerin sınava alındıkları kaydedildi.