Yanardağ gözaltısında Gülen iddiası

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazeteci Merdan Yanardağ’ın Almanya’da düzenlenen Fethullah Gülen ile ilgili bir konferansa katılımını engellemek için gözaltına alındığı iddia edildi.

soL (HABER MERKEZİ) Baden-Württemberg Türk Toplumu Başkanı Gökay Sofuoğlu, Yanardağ'ın, Almanya'nın Stuttgart kentinde pazartesi ve salı günü yapılacak olan "Fethullah Gülen hareketinin perde arkası" isimli konferansta konuşacağını belirterek, "Bu gözaltı zamanlaması tesadüf olamaz" iddiasında bulundu

Almanya'da bugün ve yarın yapılacak olan "Fethullah Gülen hareketinin perde arkası" isimli konferansın moderatörü Gökay Sofuoğlu, Merdan Yanardağ'ın gözaltına alınması zamanlamasına dikkat çekti. Yanardağ'ın gözaltına alınmasını Gülen cemaatinin girişimlerinin olduğunu iddia eden Sofuoğlu, konferansın duyurulmasının ardından, Zaman gazetesinin Frankfurt bürosundan İsmail Kul'un, Stuttgart Belediye Başkanı'na bir mektup yazarak bu konferans için salon verilmemesini istediğini ve gerek konferansı düzenleyenlerin gerek konuşmacıların Ergenekon örgütüyle bağlantılı oldukları imasında bulunduğunu savundu.

Sofuoğlu konferansla ilgili "Amerika'nın Frankfurt Konsolosluğu'ndan bir yardımcının da katılacağını duyduk. Ben bu gözaltının bir tesadüf olduğunu sanmıyorum. Bu toplantı oldukça ilgi görmeye başladı ve insanların kafasında burada birlikte çalıştıkları Gülen kurumlarına karşı soru işaretleri oluşmaya başladı. Konferansın iptal edilip edilmeyeceğine henüz karar vermedik" dedi.