Yan baktın gözaltısı: Beşiktaş gözaltılarına hayali tutanak

Dün Beşiktaş’ta Başbakan’a "hakaret" ettikleri iddiasıyla 3 CHP üyesi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan CHP Kadıköy İlçe Başkan Yardımcısı Burcu Kara ile dün yaşanan skandal gözaltıları konuştuk.

Ali Ufuk Arikan-soL

Başbakan Erdoğan’ın araç konvoyu dün Beşiktaş’tan geçerken 3’ü CHP üyesi biri taksi şoförü 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakılırken, CHP Gençlik Kolları üyesi Koray Çağlayan’a çıkarıldığı mahkemede yurt dışına çıkış yasağı cezası verildi.

Konvoy gözaltıları…
Gözaltına alınan isimlerden Kadıköy İlçe Başkan Yardımcısı Burcu Kara, olay anını ve yaşadıklarını soL’a anlattı.

Beşiktaş’ta vapurdan indikten sonra otobüs duraklarına doğru yürüdükleri sırada Başbakan’ın konvoyunun geçtiğini gördüklerini belirten Kara, konvoyun geçişi sırasında polislerin insanları yol kenarından uzaklaştırdığına şahit olduklarını söyledi.

Bu sırada konvoya yakın biçimde yürümeye devam ettiklerini iki arkadaşının da kendi aralarında şakalaştığını belirten Kara, konvoyun kendilerini geçtikten sonra bir anda durduğunu ve içinden inen korumaların üzerlerine geldiğini söyledi.

"Bunlar zaten anarşist alın bunları"
Korumaların koştuğunu gördüklerini ama kendileri için geldiğini anlamadıklarını belirten Kara, şöyle konuştu:

Korumalar koşarken şaşırdık. Tabi bizim için geldiklerine dair en ufak bir şey yok aklımızda. Hatta o sırada ‘bize geliyorlar’ diye şakalaştık aramızda. Sonra bir baktık gerçekten de bizim için 'alın bunları' diyorlar. Ne diyorsunuz, nereye gidiyoruz diye sorduk ama ilk başta cevap da vermediler. Basın da gelince ‘Başbakana hakaret etmek suç’ dediler. Kim etmiş, ne demişiz diye sorduk ama yine cevap alamadık. Bu sırada birisi ‘bunlar zaten anarşist alın bunları’ dedi.

Fantastik tutanak, tuhaf iddialar
Korumalar tarafından polislere yönlendirildiklerini, onların da ne olduğunu anlayamadıklarını belirten Kara, “Polis aracında üç kişiydik. Daha sonra ne oluyor diye bakmaya gelen bir taksi şoförünü de gözaltına almışlar. O da bizim gibi şaşkındı” dedi.

Karakola götürülmelerinin ardından tutanağın geldiğini ve bu sırada oldukça eğlendiklerini söyleyen Kara, tutanakta yer alan ifadelerin tek kelimeyle skandal olduğunu şu sözlerle ifade etti:

Başbakan’ın konvoyu hızla yanımızdan geçiyor ve duyup kayda geçirdikleri sözler oldukça hayret verici. Yani söylemiş olsak hakikaten nasıl duydular diye ayrıca şaşırırdık. Ben ‘Direnişçiyim, direnişçiyiz bu ülkeyi yıkacağız. Devletin köpekleri’ demişim. Koray 'Tüh Allah belanı versin' demiş... Hadi ben bunları söylemiş olayım. Onların yanımızdan geçerken bunları duyma ihtimali sıfır. Zaten bizim yanımıza geldiklerinde kamera kayıtları var bu tarz sözler söylemediğimiz yine görülüyor. Yani kendi kendilerine bizim ağzımızdan ifadeler yazmışlar. Bizim kullandığımızı iddia ettikleri sözlerin tek birini kullanmadık. Gerçekten dün yaşadığımız gözaltı şaka gibiydi.”

“Fıkra gibi, şaka gibi”
“Yaşadığımız ülke yolda yürürken bile gözaltına alınabileceğiniz bir yer haline geldi” diyen Kara, “Dün fıkra gibi, şaka gibi bir şey yaşadık. Sanırım bu tip tuhaf uygulamalar bundan sonra da artarak devam edecek. Hatta daha tuhaf şeyler de yaşanabileceğini düşünüyorum. Konuya ilişkin twitterda ‘yan baktın gözaltısı’ demişler. Gerçekten de öyle. Yan baktın gözaltısıyla karşılaştık” diye konuştu.