Yalçın Akdoğan: Kobani olaylarını Öcalan tahrik etti

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Kobani olaylarında Öcalan'ın rolü olduğunu düşünüyorum, 15 Ekim diye bir tarih yok. Mesajı, olayları tahrik etti" dedi. Akdoğan, "Kobani geriliminde Öcalan kontrollü bir gerginlik bekliyordu ama çıkmaz sokağa girip duvara çarptı" diye konuştu.

NTV'ye açıklamalarda bulunan Yalçın Akdoğan Öcalan'ın "Türkiye'nin demokratik geleceğini ve bölgemizdeki kalıcı barışı yakından ilgilendiren süreçle ilgili 15 Ekim itibariyle yeni bir aşamaya geçtiğimizi ve süreçte başarılı bir pratik umudumun bu anlamda arttığını ifade etmek isterim" açıklamasına bir cevabı da içeren açıklama yaparak "Kobani olaylarında Öcalan'ın rolü olduğunu düşünüyorum. Bazen genel bir gidişat oluyor, Öcalan da boşa düşmemek için bir pozisyon alıyor. Bu zaman zaman bazı olaylarda yaşandı. Ama son olaylarda böyle olduğu kanaatinde değilim. dedi.

Akdoğan ayrıca konuşmasının devamında "Öcalan'ın verdiği mesajın, bu olayları tahrik ettiği kanaatindeyim. Yani kardeşi üzerinden verdiği 15 Ekim mesajı, nereden çıktı? 15 Ekim diye bir tarih yok. Öcalan'ın bu yaklaşımını HDP farklı bir şekilde araziye aktarmış olabilir. Bağlamını koparmış olabilir" şeklinde konuştu.

Akdoğan, Öcalan'ın kontrollü bir gerginlik beklediğini ama bunun araziye yansımasının her şeyi yakıp yıkan, bütün süreci bitiren ve çok negatif noktaya getiren bir olay olduğunu ve bu yüzden de çıkmaz sokağa girip duvara çarptığını da sözlerine ekledi.