Wilson PJAK iddialarını yalanladı

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, "PJAK'la hiçbir ilişkilerinin olmadığı ve PJAK'ı terörist bir örgüt olarak gördüklerini" açıkladı

soL(HABER MERKEZİ) ABD Ankara Büyükelçisi, Ross Wilson, "Yaratıcı ve Girişimci Gençlik Projesi"nin Limak Ambassadore Otel'de düzenlenen açılışına gelişinde gazetecilerin, New Yorker dergisinde yayımlanan "ABD'nin PJAK'la ilişkisi olduğuna dair iddialara" ilişkin sorusunu yanıtladı.

Wilson gazetecilere verdiği demeçte, "ABD PJAK'la işbirliği yapmıyor. PJAK'la hiçbir ilişkimiz yok. PJAK'ı terörist bir örgüt olarak görüyoruz" dedi. Ancak, son birkaç yıldır ABD'nin İran'a karşı izlediği politikalar ve PJAK'ın bölgede ABD'nin taşeronluğuna soyunmak konusundaki gönüllü tavrı göz önüne alındığında bu açıklamalar inandırıcılığını yitiriyor.
Erdoğan'ın Irak ziyareti
Erdoğan'ın Irak'a yapacağı ziyarete dair düşünceleri de sorulan Wilson, ziyaretin Türk-Irak ilişkileri açısından olumlu bir adım olduğunu söyledi. Wilson, "Türkiye, Irak hükümeti ve halkına güçlü ve istikrarlı bir toplum olması için yardım etme konusunda çok önemli ve destekleyici bir rol oynadı. Eminim, Başbakan'ın ziyareti bu yönde atılmış önemli bir adımı teşkil edecek" diye konuştu. Erdoğan'ın bu ziyarette Kürt liderlerle görüşüp görüşmemesi konusunda yaşanan tartışmalar ile ilgili görüşleri sorulan Wilson, "Kürtler de dahil olmak üzere tüm Iraklı gruplarla diyaloğu tabii ki teşvik ediyoruz" dedi.