Vural Savaş'tan operasyona tepki

Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş, son baskın ve gözaltıların devlet güvenliğini ilgilendiren bir boyuta ulaştığını belirterek, “Yaşanan faşizmden öte bir şey, çünkü faşizmin kendi yasaları vardı, çıkar bunları uygularlar, oysa şimdi Anayasa ve yasalar ihlal ediliyor” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş,Kanal B'ye, son baskın ve gözaltılarla ilgili açıklamalarda bulundu. son baskın ve gözaltıların "faşizm ötesi" bir tabloyu yansıttığını belirterek, "Çünkü faşist düzende faşist yasalar vardır. Çıkar bunları uygularlar. Oysa şimdi Anayasa ve yasalar ihlal ediliyor" dedi.

Polisin Ergenekon olayına konu olan soruşturmalarda sorgulama yapmasının yasalara aykırı olduğunu vurgulayan Savaş, "Tüm kırmızı çizgilerimizi ihlal edecek, devlet güvenliğini tehlikeye sokacak pek çok uygulama yapılma durumunda. Türkiye bütünlüğüne sahip çıkacak kim varsa sindirilmek isteniyor. Korkunç bir durumla karşı karşıyayız, vatandaşlar artık 'yargıya güveniyoruz' gibi şeylerle kendilerini aldatmasınlar. Kanunlara aykırı delillere sorgu yapanlar hakim savcı değil mi? Bu soruşturmayı ancak savcı yapabilir, polislerin yetkisi yok, yetki gaspı var. Mağdur olanların tazminat davaları açabilirler. Polisin kanunsuz şekilde bir saat bile sorgulama yetkisi yok. Fakat savcıların artık bu işte polislerin oyuncağı olduğu anlaşılıyor, çünkü kendileri bilmiyorlar mı ki, polislerin yetkisi yok" dedi.

Vural Savaş, "Bu böyle devam ederse Türkiye Cumhuriyeti elden gider, bütün özgürlüklerimizi yitiririz. Beni en çok üzen bütün bu kanunsuzlukların Türkiye Cumhuriyeti'nin bir korku imparatorluğu haline getirilmesinin birtakım savcı ve hakimler eliyle yapılmasıdır" dedi.

Savaş, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Adalet Bakanı'nın yaşananlarda sorumluluğu bulunduğunu, Anayasa Mahkemesi'nin de laikliğe aykırı faaliyetleri ortaya çıkan partiye para cezası vermekle yetinerek dolaylı sorumluluğu paylaştığını söyledi.