"Voleybol takımı şort yüzünden kapandı"

AKP’li Belediye Başkanı Serdar Kalaycı’nın kapattığı Meram Belediyesi Bayan Voleybol Takımı'nın, bayan sporcuların şort giydikleri gerekçesiyle kapatıldığı iddia edildi.

soL (HABER MERKEZİ) Meram Belediyesi Bayan Voleybol Takımı'nın bayan sporcuların giydikleri şort nedeniyle kapatıldığı iddia edildi. Konya'da tartışmalara neden olan olayda sporcular ve aileleri başkanın, maçlarda şort giyilmesini eleştirerek takımı kapattığını öne sürdü.

Meram Belediyesi Bayan Voleybol Takımları'nın kapatılmasıyla ilgili açıklama yapan antrenör Fatoş Altaş, takımın başına geldiği zaman, kulüp başkanı ve yöneticilerin Konya'nın imajını değiştirmek için voleybola önem vereceklerini belirttiğini, bu yüzden geçen yıl 'Büyük Bayanlar' takımını kurduklarını hatırlattı. 3'üncü ligde mücadele ettiklerini belirten Altaş, ligin Mart ayında sona erdiğini ve önümüzdeki sezonun planlarını yapmaya başladıklarını, ayrıca Genç Bayanlar yaş grubunda da Konya Şampiyonu olup gruplara girmeye hak kazandıklarını belirterek, "Gruplarda eğer birinci olursak yarı finale yükselecektik. Bunun için, 1- 3 Mayıs tarihleri arasında Aksaray'da yapılacak grup maçları için çok sıkı çalıştık" diyerek takımın faaliyetlerinin sonlandırılmasına tepki gösterdi.

Fatoş Altaş, Aksaray'a yapılacak grup maçları öncesi 28 Nisan Salı günü Meram Belediye Başkan Vekili Ahmet Şaban Okka ile bir görüşme yaptıklarını belirterek "Çocuklarımız Aksaray'daki gruplara kendi imkanlarıyla gitmeyi kabul etmişlerdi. Bu durumu başkan vekiline aktardık. Kendisi de bize şampiyon olacaksak bize sonuna kadar destek olacaklarını ve bizi grup maçlarına göndereceklerini belirtti. Biz de şampiyonluk sözü verdik. Kabul ettiler. 30 Nisan Perşembe günü de takımın kapatıldığı haberini aldık. Bunun üzerine Başkan Yardımcısı Ali Uysal ile görüştük. O da bize kız takımı olduğumuz için kapattıklarını ve kendi imkanlarımızla da olsa gitmememiz gerektiğini yoksa engelleyeceklerini söyledi. Takımımızda 80 sporcumuz var. Bu haberi duyunca hepsi şoke oldu" dedi.

Voleybol takımında forma giyen bir sporcunun velisi Neslihan Ceylan da eleştirdiği olayla ilgili olarak "Başkan Vekili Ahmet Şaban Okka ile yapılan görüşmeye ben de katılmıştım. Bizi çok sıcak karşıladılar. 'Şampiyon olacaksanız, arkanızdayız, turnuvaya göndereceğiz' dediler. Çocuklarımız şampiyon olacağına söz verdi. Sevinerek oradan çıktık. Perşembe günü de bize takımın kapatıldığını söylendi. Başkan Yardımcısı Ali Uysal ile makamında görüştük. 'Kız takımını başkanın talimatıyla kapattık' dedi. Çocukların şort ve tayt giymesinden dolayı büyük sorun olduğunu düşünüyorum" dedi.