Vecdi Gönül: Davutoğlu olağanüstü tehlikeli!

Vecdi Gönül, ABD Büyükelçiliği görevlilerine bilgi verirken, Ahmet Davutoğlu için “olağanüstü tehlikeli” dedi. Belgelere göre ABD'nin AKP içinde çok sayıda köstebeği var.

30 Aralık 2004’te ABD Büyükelçiliği’nden Vaşington’a gönderilen belgeye göre Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ABD Büyükelçiliği görevlilerine o dönem AKP hükümetinin dış politika başdanışmanı olan Ahmet Davutoğlu hakkında bilgi verdi.

Parti içinde Erdoğan’ın iktidar hırsının sert bir otoriter tarz ve başkalarının Erdoğan’a dönük güvensizliğini açığa çıkardığı ifade edilen 17’nci maddede, Erdoğan’ın etrafına topladığı “dalkavuk danışmanlar halkası” nedeniyle güvenilir bilgi akışından mahrum kaldığı belirtiliyor.

ABD Ankara Büyükelçiliği’nin “dalkavuk danışman” olarak suçladığı kişilerin başında elbette o dönem Erdoğan ve Gül’e dış politika başdanışmanlığı yapan Ahmet Davutoğlu geliyor.

Aynı maddede, “Erdoğan’a dönük İslami etkilere gelince, kendisi de muhafazakar ancak dünyevi bir Müslüman olan Savunma Bakanı Gönül, yakın zamanda bize Gül’ün yardımcısı Davutoğlu’nu ‘olağanüstü tehlikeli’ olarak niteledi” ifadeleri kullanıldı.

AKP içindeki köstebekler
Aynı maddenin devamındaki cümleden ise, ABD’nin AKP içinde bakanlardan milletvekillerine köstebekleri bulunduğu anlaşılıyor. İfade şöyle: “Bakan ve milletvekillerinden parti entelektüellerine tüm AKP bağlantılarımız, Erdoğan’ın diğer dış politika danışmanlarını (Cüneyd Zapsu, Egemen Bağış, Ömer Çelik, Mücahit Aslan, Hikmet Bulduk) uygunsuz, bilgisiz ve yozlaşmış olarak tanımlıyorlar.”

(soL - Dış Haberler)