Ve kara çarşaf okula girdi!

AKP'nin 4+4+4 eğitim sistemi, serbest kıyafet uygulaması derken okullara kara çarşaf da girdi.

İstanbul Arnavutköy Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nde öğrencilerin kara çarşafla derse girdiği ortaya çıktı.

Yurt gazetesinden Ali Cemal Karabudak'ın haberine göre, AKP Hükümeti'nin 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında 2013-2014 öğretim yılında okullarda uygulamaya koyacağı ''Serbest Kıyafet Yönetmeliği'' ile ilgili ilkokul çağındaki çocukların dahi türbanla okullarda eğitim görmesi tartışmaları sürerken, Arnavutköt Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nde skandal bir fotoğraf ortaya çıktı. Görenlere ''Yok artık'' dedirten fotoğrafta, mevcut yönetmelik uyarınca bütün öğrencilerin üniformayla geldiği okulda, lise son sınıfta okuyan bir kız öğrencinin derse kara çarşafla girmesi görenleri hayrete düşürdü.

Öğretmenler tarafından kılık-kıyafet yönetmeliği kapsamında uyarılan çarşaflı öğrencinin, Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir tarafından korunduğu ve uyaran öğretmenleri de, ''Kendinizi Silivri'de bulursunuz'' diye tehdit ettiği öne sürüldü. 10 Ocak 2013 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak Arnavutköy'e atanan İbrahim Demir'in daha önce Bayrampaşa'da Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir Sen üyesi olduğu ve İlçe Milli Eğitim Müdür'ü olmadan önce ''Arnavutköy'e Eğitim Bir Sen'i örgütlemeye gidiyorum'' dediği iddia edildi.

Konuyla ilgili Yurt'a konuşan Mehmet Akif Ersoy Lisesi yöneticileri fotoğraftaki sınıfın kendi okulları olduğunu teyit etti.

"Kılık-kıyafete uymayan öğrencileri uyarsak da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bize 'öğrencileri derse alacaksın' dediği için bir yaptırım uygulayamıyoruz" diyen okul yöneticileri, "Yasal olarak da bir yetkimiz yok. Velilerle aramız bozulmasın diye bazı şeylere göz yumabiliyoruz. Bakan bile çıkıp medyada 'öğrencilere karışmayın istedikleri gibi giyinebilirler' diyorsa, biz ne yapalım. Arada kalıyoruz'' dedi.