Varsın yansın ormanlar, fidanımız bol

Orman Bakanlığı, yangınları önlemektense, ağaçlandırma çalışmalarına öncelik veriyor. Fidanların bol olduğunu belirten Bakanlık ile baklava üreticileri arasında "her bir tepsi baklava karşılığında bir ağaç dikilmesi" protokolü imzalandı.

soL (HABER MERKEZİ) Orman yangınlarına karşı yeterli önlem almamakla eleştirilen Çevre ve Orman Bakanlığı, çözümü fidan dikmekte arıyor.
 Bakanlık ile Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) arasında ağaçlandırma konusunda bir protokol imzalandı. Protokole göre, her bir tepsi baklava alan adına bir fidan dikilecek.

BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım, ''Bir Tepsi Baklava, Bir Fidan'' sloganıyla oluşturulan protokol çerçevesinde, ilk etapta 10 bin fidan ve satışlardan elde edilecek gelirle de 15 bin fidan dikileceğini söyledi.

"Güvencemiz Ramazan"

Ramazan'da baklava satışlarının arttığına dikkat çeken Yıldırım, çalışmanın bu döneme denk getirilmesinin isabetli olduğunu söyledi. Amaçlarının 25 bin fidanı aşmak olduğunu, bu çalışmanın diğer sivil toplum örgütlerine de örnek olmasını istediklerini ifade etti.



Yıldırım, yeni dönemin başlangıcında TBMM'de de baklava dağıtmayı amaçladıklarını belirterek, ''milletvekillerine, 'tatlı yiyin, tatlı konuşun, ülkemizi tatlı tatlı yönetin' diyeceğiz'' dedi.



Önlem yerine fidan üretiliyor

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, protokolün imza töreninde yaptığı konuşmada, bu yıl yaşanan yangınların ardından yeni bir yangın stratejisi geliştirdiklerini ve "yangını tüm yönleriyle ele alıp en kısa sürede önleme" yoluna gideceklerini belirtti. Eroğlu, gönüllü ağaçlandırma hareketlerinin yangını önlemekten daha önemli olduğunu söyleyerek, fidan üretimi konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığını ve bu şekilde yanan alanların tümünün bir yıl içinde ağaçlandırılacağını ifade etti.