Valilik afiş yasağını geri çekti

İstanbul Valiliği tarafından 4 Eylül günü yasaklanan Türkiye Komünist Partisi’nin 88. yıldönümü için hazırladığı afişler valiliğin kararı geri çekilmesiyle yeniden kullanılmaya başlandı.

soL (HABER MERKEZİ) İstanbul Valiliği tarafından 4 Eylül günü yasaklanan Türkiye Komünist Partisi'nin 88. yıldönümü için hazırladığı afişler valiliğin kararı geri çekmesiyle yeniden kullanılmaya başlandı. Valiliğin kararının ardından yasaklama kararının yasadışı olduğu söylenerek Türkiye Komünist Partisi tarafından tepki gösterilip bir açıklama yapılmıştı.

İstanbul Valiliği Türkiye Komünist Partisi'nin 88. yıldönümü için hazırladığı afişleri, üzerinde "Yankee Go Home" yazılı bir fotoğrafını kullandığını gerekçe göstererek yasakladığını açıklamıştı.

TKP Avukatları yasağın ardından valiliğe başvurarak dilekçe verdiler. Dilekçede bu konuda alınmış İdare Mahkemesi ve Danıştay kararları hatırlatılarak 1999 yılında hazırlanmış olunan "Yankee go home askerinle, üslerinle, hamburgerinle defol - SİP" ibareli afişlerin de dönemin valilik makamı tarafından yasaklanmış olduğu fakat parti tarafından İstanbul 2. İdare Mahkemesinde açılan ve Danıştay 10. Daire tarafından da onanması yapılan dava sonucuna göre sözkonusu valilik kararı iptal edilerek uygulamanın hukuka aykırılığının tescil edildiği belirtildi.

Daha önce alınmış Danıştay kararını da dikkate alan valilik afiş yasağını geri çekti.

Kararın geri çekilmesinin ardından Türkiye Komünist Partisi üyeleri bugün Türkiye'nin her yerinde afiş çalışmalarına başladılar. TKP 10 Eylül'de 88. yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutlayacak.