Uras neyin farkında?

CHP'nin Sosyalist Enternasyonal üyeliği tartışma konusu olmaya devam ediyor. Son olarak kamuoyunda solcu olarak bilinen milletvekili Uras "Her şeyin farkında olan Sosyalist Enternasyonal bugüne kadar diplomasiyle durumu idare etti." dedi.

soL (HABER MERKEZİ) 29 Haziran Pazar günü Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılacak olan Sosyalist Enternasyonal'in (SE) 23. Kongresi öncesinde CHP'nin örgüte üyeliği tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Son dönemde özellikle sol dışı siyasi öznelerin hararetli çıkışlarıyla gündeme gelen CHP'nin SE üyeliği konusunda, "solcu" isimler de yorum yapıyor. Star Gazetesi'ne konuşan Ufuk Uras, Murat Karayalçın, Hasip Kaplan ve Haluk Özdalga CHP'ye eleştirilerde bulunanlar arasında yer aldı.

İstanbul bağımsız milletvekili ve ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras "Avrupalı solcular CHP'den utanç duyuyor. Her şeyin farkında olan SE bugüne kadar diplomasiyle durumu idare etti. CHP kendini acilen yenilemezse ve sola dönmezse bu gidişle bir tortuya dönüşür. Zaten seçmen ilk yerel seçimlerde bu partiye akıbetini gösterecektir" şeklinde konuştu.

Bağımsız milletvekili olarak meclise girdikten sonra ÖDP Genel Başkanlığı görevine geri dönen, sosyalist olduğunu ve 1965 seçimlerinde milletvekili seçilen 15 TİP'linin geleneğini devam ettirdiğini iddia eden Uras'ın SE hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olup olmadığı merak konusu oldu. Bilindiği gibi SE'nin eksenini Ortadoğu ve Balkanlardaki işgallerin yürütücüsü İngiliz İşçi Partisi ve Alman Sosyal Demokrat Partisi gibi partiler belirliyor.

Uras'ın, hiçbir dönem solla ilgisi olmayan CHP'nin sola dönmesi talebinden neyi kastettiği de tam olarak anlaşılamadı. SE ile daha uyumlu olmanın sola dönmek anlamına geleceğini düşünen Uras'ın, böyle bir parti ile nasıl bir bağ kuracağı, nerede duracağı bilinmiyor.