Üniversiteler de AKP'ye karşı eyleme geçti

Ankara'da birçok üniversitede AKP saldırılarına karşı eylemler başladı. İstanbul'da ise ilk eylem haberi YTÜ'den geldi.

Güncelleme: 19:19
Ankara Yüzüncü Yıl Pazarı'nda bulunan kitle yürüyüşe geçti. Yüzüncü Yıl içinden yürüyen kitle halkı da katılmaya çağırıyor. Grup, daha sonra Dikmen yönünden gelen diğer halk kitlesiyle buluşacak.

Güncelleme: 17.51
Ankara'da üniversite öğrencileri saat 18.30'da toplanmak üzere dağıldı. Öğrenciler Yüzüncü Yıl Migros önünde toplanıp buradan Ankaralılarla buluşarak Kızılay'a yürüyecek.

Güncelleme: 17.02
ODTÜ'den yürüyen kitle şu an tekrar bir araya gelmek için bekleyişe geçti.


Güncelleme: 17:01
Bugün saat 12.30'da Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde de tıp öğrencileri ve sağlık çalışanlarından oluşan yaklaşık 100 kişi oturma eylemi yaptı.

Dün revirlere yapılan baskınlar ve doktorlara, tıp öğrencilerine yapılan saldırılar, orantısız aşırı güç kullanımı kınandı. Direniş devam ettikçe, sağlıkçıların her koşulda orada olacağı vurgulandı. "hükümet istifa" ve "tıbbiyeli burada, hükümet nerede?" sloganları atıldı.

Gazi Tıp öğrencileri ve doktolar günlerdir Kızılay'da direnen halka sağlık desteği veriyor.


Güncelleme: 16:33
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde 4 gündür eylemler sürüyor.


Güncelleme: 16:01
Yüzüncüyıl tarafından Kızılay'a yürüyen öğrenciler ODTÜ A1 kapısı tarafından polis kuşatması altında kalan öğrenciler için ODTÜ'ye geri dönüyor.


Güncelleme: 15:59
Abant İzzet Baysal Üni’de 50 öğrenci Hükümet İstifa eylemi yaptı.


Güncelleme: 15:57
İstanbul Ünivesitesi Avcılar Yemekhanesinde saat 12.30'da toplanan öğrenciler kampüs içinden ana kapıya doğru yürüdü. Hükümet istifa sloganlarına camlardan akademisyenler ve diğer öğrenciler de destek verdi.

Ardından öğrenciler kampüs dışına çıkıp, Marmara Caddesi'ne doğru ''Tayyip istifa'', ''AKP'den hesabı gençlik soracak'', ''Kahrolsun AKP Diktatörlüğü'' sloganlarıyla yürüyüşe geçti.

Marmara Caddesi'nde oturma eylemine başlayan öğrencilere halktan büyük destek vardı. Tencere, tavalarıyla pencerelere çıkan ve kitleye katılan yurttaşlar sloganlara heyecanla destek verdi. Eylem Taksim'e gitmek için yapılan çağrı ile sonlandırıldı.


Güncelleme: 15:56
Antalya’da Akdeniz Üniversitesi öğrencileri okulda eyleme başladı. Yaklaşık 250 kişilik öğrenci grubu yürüyüşe geçmek isteyince çevik kuvvet ve ÖGB’ler barikat kurarak grubu engellemeye çalıştı. Öğrenciler oturma eylemi yapıyor. Karşılıklı bekleyiş sürüyor.


Güncelleme: 15:56
Öğrenciler tekrar toplandı ve Kızılay'a yürüyor.

Güncelleme: 15:41
Polis Eskişehir yolundan Kızılay'a yürüyen binlerce öğrenciye saldırdı.


Güncelleme:15:30
Binlerce ODTÜ ve Hacettepeli buluştu. Öğrenciler Kızılay'a yürüyüşe geçti.


Güncelleme: 14:53
Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü'nde sınavların iptal edilmemesini protesto eden öğrenciler Orta Bahçede Taksimle dayanışma
nöbetine başladılar.


Güncelleme: 14:46
Hacettepe Üniversitesi Beytepe kampüsü'nden gelen binler ODTÜ A1 kapısında ODTÜ'lülerle buluşacak.


Güncelleme: 14:44
Boğaziçi'nde 12.30'da buluşan öğrenciler, akademisyenler ve personel Güney kampüsten Kuzeye yürüdü. Kuzeyde Eğitim-Sen adına basın açıklaması okundu. Öğrenciler adına konuşma yapıldı. Ardından yine Eğitim Senli bir personel sendikalardan genel grev çağrısı beklediklerini, saat 18.00'a kadar okulda bekleyip, forum gerçekleştireceklerini söyledi. Şu an forum yapılıyor.


Güncelleme: 14:42
ODTÜ'de binlerce öğrenci ve akademisyen yürüyüşe geçti.


Güncelleme: 13:48
Ege Üniversitesi'nde eylem yapan binlerce öğrenci okuldaki bekleyişlerini sürdürüyor.

Ziraat, İktisadi İdari Bilimler ve Fen Fakültesi sınavları 1 hafta ertelediğini açıkladı.

Ege Üniversitesi Rektör yardımcısı, bütün öğrencilerin koşulsuz olarak mazeret sınavlarına girebileceğini açıkladı. Öğrenciler kabul etmeyerek, sınavların tamamen ertelenmesini talep ediyor. Şu anda senato toplandı, karar bekleniyor. Öğrenciler okulun resmi sitesinde sınavların 1 hafta ertelendiği yazısı yayınlanana kadar okuldan ayrılmayacağını söyledi.


Güncelleme: 13:38
İstanbul Tıp Fakültesi öğrencileri HER YER TIP FAKÜLTESİ diyerek dersleri bıraktılar ve yaralı eylemcilere destek için okulu boşalttılar.


Güncelleme: 13:24
Kocaeli Üniversitesi öğrencileri Umuttepe kampüsündeki sosyal tesislerin önünde toplanarak Rektörlüğün önüne doğru yürüyüşe geçti. Kampüse çevik kuvvet ekipleri ve TOMA geldi. Öğrenciler Rektörlüğün önünde ''hükümet istifa'' sloganlarıyla bekleyişini sürdürürken Final sınavlarının ertelenmesini talep ediyorlar.


Güncelleme: 13:14
Boğaziçi Üniversitesi'nde de eylem başladı.


Güncelleme: 13:13
İzmir'de Ege Üniversitesi'nde kalabalık bir öğrenci grubu, sınavların ertelenmesi talebiyle tüm üniversiteyi dolaşarak rektörlük binası önünde toplandı.

Temsilciler rektörle görüşmeye gidiyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde ise, öğrenciler saat 12.15'te Eğitim-Sen çağrısıyla Tınaztepe Fen Edebiyat Fakültesi önünde bir araya gelerek yemekhaneye yürüyecek. Burada 5 Haziran grevi ile ilgili bir basın açıklaması yapılacak.


Güncelleme: 12:55
Çapa'da yürüyüş var. Hastanenin içinde öğrenciler ve çalışanların katılımıyla yürüyüş sürüyor.


Güncelleme: 12:49
Beytepe'de kitle şu an iki bini aşmış durumda, akademisyenler de eyleme destek veriyor.

Hacettepe Merkez kampüste eyleme başlandı, kitle binleri buldu.


Güncelleme: 12:39
Beytepe'de eylem var, şu anda 600 kişi toplanmış durumda.

ODTÜ'de saat 13.00'da boykot için buluşulacak.

Gölbaşı Kampüsündeki eyleme akrep girdi, öğrenciler kovaladı, akrep çıktı.

Sağlık öğrencileri, Hacettepe Merkez kampüste eyleme başlandı. İbn-i Sina'yı da toplayıp Kızılay'a yürüyecekler.


Güncelleme: 12:33
Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde akademisyenler ve öğrenciler Rektörlüğe yürüdü. Rektör polis şiddetini kınamalı açıklaması yapıldı.

İktisat Fakültesi'nde bir akademisyenin gözünü kaybetme riski olduğu ve bir öğrencinin de gözünü kaybettiği öğrenildi.

Tekrar iktisat fakültesine dönen kitle adına burada konuşan akademisyenler öğrencilere bütünleme hakkı vereceklerini duyurdu. Öğrenciler adına yapılan konuşmada bu taleplerin tüm okulu kapsaması için daha büyük bir eylem örgütlenmesi çağrısı yapıldı.

Yarın öğrenciler 12.00'da toplanacak. Buradan Taksim'e yürüneceği belirtiliyor.


Güncelleme: 12:10
Polis öğrencilerin önünü barikatla kesti. Öğrencilerin bekleyişi sürüyor. Çevreden sivil faşistler öğrencileri taciz ediyor.


Ankara'da AKP'ye öfke büyüyor. Gölbaşı Kampüsü'nde ders bırakan öğrenciler AKP'ye yürüyor.