Üniversite tarikat ilişkisi belgelendi

Erzurum Atatürk Üniversitesi resmi internet sitesi İlahiyat Fakültesi bölümünde öğrencilerin itikatlarını güçlendirmek için tarikat yurtlarına başvurmaları istendi.

soL (HABER MERKEZİ) Erzurum Atatürk Üniversitesi'nin resmi internet sitesinin İlahiyat Fakültesi bölümünde öğrencilere "Kırkıncı Hoca cemaatiyle tanıştık. İtikadınızı güçlendirmek ve dünyevi heveslerinize gem vurmak niyetindeyseniz, ilgili yurtlarda kalmak için başvurularınızı dekanlığımıza yapabilirsiniz" denildi.

Üniversitenin internet sitesinde, "Fakülteler-İlahiyat Fakültesi" bölümünde, "Öğrencilere duyuru" başlığıyla yapılan çağrı şöyle: "Sevgili öğrenciler, sizlere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla, Kırkıncı Hoca cemaatiyle kurduğumuz yararlı işbirliğimiz sonucunda barınma ihtiyaçlarınızı gidermek üzere cemaat yurtlarından barınabilmenize imkán tanıyan muvakeleyi Sayın Hoca Efendinin lütfu ile nihayete erdirmiş bulunuyoruz. Eğer siz de hem rahat ve barış dolu bir ortamda barınmak, hem de itikadınızı güçlendirmek ve dünyevi heveslerinize gem vurmak niyetindeyseniz, ilgili yurtlarda kalmak için başvurularınızı dekanlığımıza yapabilirsiniz. Sizlere daha iyi gelecek hazırlamak niyetiyle..."

İlanın forumlarda tartışılmasının ardından geri adım atan dekanlık yetkilileri ilanı kaldırdılar. Üniversitenin dekanı Hürriyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada şifrelerinin kırıldığını iddia etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün atadığı isimlerden olan Koçak "önce duyurudan haberi olmadığını, üniversitenin resmi sitesinde böyle bir duyuru olmasına şaşırdığını söyledi. Koçak, "Üniversite içinde yeterince yurdumuz var, ihtiyacımızı karşılıyoruz. Birileri benim adımı mı kullandı, bilmiyorum. Doğruysa sorumlular hakkında gerekeni yaparım" dedi. Bu açıklamadan kısa süre sonra Hürriyet'i arayan Koçak, bu kez şunları söyledi: "Haberiniz doğru, sitemizde böyle bir ilan yer almış. Sahtekarlar şifremizi kırmışlar. Olayın bizimle ilgisi yok. Üniversitemizi sevmeyen birilerinin yaptığını düşünüyorum.

Mehmet Kırkıncı'nın tarikati Fethullahçılar ile birlikte Nur tarikatinin bir parçası.