Ülkeyi hileyle yöneten AKP’liler fena yakalandı!

“Görevi kötüye kullanma” suçuna af getiren yasa tasarısıyla bilinen AKP Milletvekili Veysi Kaynak, görevi kötüye kullanırken yakalandı. Kaynak, mecliste olmayan vekiller adına toplu oy kullanırken fotoğrafı çekildi.

AKP Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak, Meclis Genel Kurulu’nda oy kullanım esnasında bulunmayan milletvekilleri için topluca oy kullanırken kameralara yakalandı.

Vatan gazetesinden Barış Oral’ın haberine göre AKP'lilerin “maydanoz” olarak nitelendirdiği “görevi kötüye” kullanma suçunda cezaların indirilmesini öngören yasa teklifiyle kamuoyunun gündemine gelen AKP’li vekil Veysi Kaynak, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen 22 uluslararası sözleşmelerle ilgili düzenlemelerin Meclis’ten geçmesi için toplu oy kullanırken yakalandı.

Çok sayıda milletvekili, hac, toplantı ve gezi gibi programlar nedeniyle Ankara dışında bulunduğu AKP’de, yeterli vekil sayısına erişilememesi durumu göz önünde bulundurularak, Ankara’da olmayan vekillere daha önceden imzalattırılmış oy pusulaları kullanıldı. AKP, böylece ülkeyi yönetirken karşılaştığı sorunlar karşısında yapabilecekleri arasında her türlü hile olduğunu da bir kez daha kanıtladı.

Hileyi, sayısız hukuksuzluk ve yolsuzlukla gündemden düşmeyen Ankara Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek’in gündeme getirdiği “görevi kötüye kullanma suçunu işleyen kamu görevlilerine af” konusunu düzenleyen yasa teklifini meclise getiren vekil Veysi Kaynak’ın yapması da manidâr. Pusula operasyonunda bir diğer AKP’li vekil Ahmet Aydın da, Kaynak’a yardımcı oldu.

Hile yapmayınca yeter sayısı toplamayı beceremediler!
Yaşanan ve objektiflere yakalanan “pusula operasyonu” dün Meclis kulislerinin ana gündem maddesiydi. AKP’li milletvekilleri ve grup yöneticileri gün boyu gazetecilerin olaya ilişkin sorularına muhatap oldular. Basının gözü Genel Kurul’un üzerindeydi. Böyle olunca AKP yönetimi, Genel Kurul’daki oylamalar sırasında dün işi sıkı tuttu. Meclis’te bulunan tüm milletvekillerinin oylamalar sırasında Genel Kurul’a girmeleri için grup başkanvekilleri kuliste ve bahçede adeta vekil nöbeti tuttu. Ancak muhalefetten de görüşmelere katılım düşük olunca, AKP dün toplantı yeter sayısı için gerekli 184’ü bulamadı.

Kaynak önce reddetti, sonra kıvırttı

Hileci vekil Kaynak, konuyla ilgili sorulara “Ben komisyondaydım. Elektronik sisteme girmekte zorlanınca kendi pusulamı verdim” yanıtı verdi. Kaynak’a “Fotoğraflarda açık bir şekilde önünüzde çok sayıda pusula yer alıyor” bilgisinin anımsatılması üzerine ise AKP’li vekil “Fotoğrafları görmeden bir şey diyemem” diyerek kıvırttı.

(soL - Haber Merkezi)