"Ülkenin yükünü patronlar çekiyor"

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, MÜSİAD Antalya şubesinin açılışında milyonlarca emekçinin emeğini yok saydı.

MÜSİAD Antalya Şubesi’nin açılışına katılan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, “Bu ülkenin yükünü iş adamları çekiyor” diye konuştu. Açılışı dualar ve ilahiler eşliğinde yapan Şahin, “Türkiye’nin özel sektörle kalkınacağına inanıyoruz” dedi.

“Tüccar dış siyaset”
İslamcı patronlar örgütü MÜSİAD’ın “en önemli iş adamları dernekleri arasında yer aldığını” söyleyen Şahin, Türkiye’nin komşu ülkelerle ilişkisinin önemini vurguladı.

Şahin, “Komşularımızla ticaret hacmimiz nedir? Komşularımızda bulunmayan ama bizde olan malları komşularımıza biz mi satıyoruz, yoksa uzak diyarlardan gelen tüccarlar mı satıyor? Bunu iyi düşünmeliyiz” diye konuştu.

AKP’nin son yıllarda sürdürdüğü yakın bölgeye yönelik açılıma dikkat çeken Şahin, “Çok yakın bir zamana kadar komşularımızla ticaretimiz çok düşük seviyedeydi. Özellikle son yıllarda Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve devleti komşularıyla sıfır problem ilkesi çerçevesinde hareket ediyor” diye konuştu. Suriye’yle kurulan ilişkileri örnek gösteren Şahin, Başbakan Erdoğan’ın yakında tekrar Suriye’ye ziyarette bulunacağını ve 20 alanda yeni anlaşma imzalayacağının haberini verdi.

Emekçiler çalışıyor, yükünü patronlar çekiyor
Konuşmasında had safhada kamu karşıtı mesaj veren Şahin, “Biz Türkiye’nin özel sektör ile kalkınacağına inanıyoruz” dedi. Kamudakiler başta olmak üzere emekçilerin emeğini de yok sayan Şahin, şöyle konuştu:

“Şu an Türkiye’de 20 milyondan fazla insan çalışıyor. Bunun sadece 2 milyon 570 bini kamuda çalışıyor. Bu ülkenin yükünü iş adamları çekiyor. Sizlere devletim adına meclisim adıma şükranlarımı sunmaya geldim. İşinizi büyütmeye çalışıyorsunuz. ‘Türk ekonomisini daha fazla çalışarak nasıl büyütebilirim, nasıl daha fazla insana ekmek verebilirim’ şeklinde düşündüğünüzü iyi biliyorum.”
(soL - Haber Merkezi)