Uğur Kurt'u vuran polise 6 yıl hapis istendi

Okmeydanı Cemevi'nde cenaze beklerken başına kurşun isabet eden Uğur Kurt'un ölümüne ilişkin savcılık iddianame hazırladı. Kurt'u vuran Sezgin Korkmaz hakkında "taksirle öldürme" suçlamasıyla 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istendi.

Okmeydanı Cemevi’nde katıldığı bir cenaze sırasında polisin açtığı ateşle öldürülen Uğur Kurt’la ilgili soruşturma tamamlandı.

İddianamede, polis Sezgin Korkmaz’ın 21 Ağustos’ta savcılıkta verdiği “Ateş ettiğim esnada civarda sivil kimse görmediğim gibi beni uyaran bana seslenen kimse de olmadı” ifadesi de yer aldı.

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, iddianamede tek şüpheli olarak Uğur Kurt’u vuran silahı kullanan polis Sezgin Korkmaz yer aldı.

Olayda "kasıt olmadığı" tespitine veren savcılık, polis memuru hakkında "taksirle öldürme" (dikkatsizlik, tedbirsizlik, meslekte acemilik veya düzene, buyruklara ve talimata uymazlıktan doğan, istemeyerek gerçekleştirilen suç) suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istedi.

Savcı Hasan Yılmaz tarafından hazırlanan iddianame onay için başsavcılığa gönderildi. Başsavcılığın onay vermesi halinde iddianame Asliye Ceza Mahkemesine gönderilecek.