Ufuk Uras: Amacım solu büyütmek

ÖDP eski Genel Başkanı, "özgürlükçü sol" fikirler ışığında solu büyütmek için milletvekilliğine ve ÖDP üyeliğine devam edeceğini söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) eski Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, olağanüstü kongre çağrısı yapmasının nedenlerini açıklarken, kongrenin amacının güç tazelemek olduğunu söyledi.

Uras, yayımladığı mesajda, "Olağanüstü konferansı, tarihimize yakışır bir biçimde olgunlukla gerçekleştirdik. Konferansımızın başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza çabaları için teşekkür ederken, Genel Başkan Hayri Kozanoğlu ve yeni PM üyelerine başarılar dilerim" dedi. "Önümüzdeki zor günlerde hepimize önemli görevler düşmektedir" diyen Uras, ÖDP mücadelesinde üzerine düşen görevleri eksiksiz olarak yerine getireceğini belirterek, konferans sürecinde dile getirdiği "özgürlükçü sol" fikirler doğrultusunda "solu büyütmek için ÖDP üyesi ve İstanbul milletvekili olarak çalışmaya devam edeceğim" dedi.

ÖDP Genel Başkan yardımcısı Önder İşleyen, 1 Şubat'ta yapılan konferansta, Genel Başkan Ufuk Uras'la partinin krize sürüklendiğini, olağanüstü kongreyle bu krizin derinleştirilmesi amaçlansa da ÖDP'lilerin buna son vereceğini belirtmişti. ÖDP Genel Başkanı Hayri Kozanoğlu da, Ufuk Uras'ı kastederek, "Kendi partisine sahip çıkamayan bir genel başkanla solun büyütülemeyeceğini" ifade etmişti.