Üç madencinin öldüğü iş cinayetinde tahliye

Zonguldak'ta kaçak maden ocağında meydana gelen, 3 işçinin ölümü ile sonuçlanan metan gazı zehirlenmesiyle ilgili tutuklu sanıklara, 5 yıl cezayla tahliye kararı çıktı.

5 Aralık 2013 günü Zonguldak’ın merkeze bağlı Kırat mevkisinde, kaçak işletilen bir maden ocağında metan gazı zehirlenmesi sonucu, üç işçinin ölümü ile sonuçlanan olayın duruşması, Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya, tutuklu sanıklar Nizam Genç ve İsmail Kahraman’ın yakınları ile hayatını kaybeden madenciler Yaşar Özerdoğan, İsmail Altun ve Mustafa Özalpuğan’ın yakınları katıldı.

Tutuklu sanıklar ve avukatları ile hayatını kaybeden madencilerin yakınlarının avukatları, dava hakkında görüşlerini bildirdi. Son sözü sorulan Nizam Genç, “Bir diyeceğim yoktur” dedi, diğer sanık İsmail Kahraman da, “Savunmalarımı tekrar ederim. Başka bir suçtan dolayı cezaevindeyim. Benim olayla ilgili bir talimatım olmamıştır” diye konuştu.

Cumhuriyet savcısının 22’şer yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep ettiği duruşmada, olayda tam kusurlu bulunan tutuklu sanıkların 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası ile cezalandırılmalarına, karara 7 gün içerisinde itiraz etmekle birlikte sanıkların tahliyelerine karar verildi. Kararın, Yargıtay’da onaylanması ile birlikte tahliye edilen sanıklar, kalan cezaları için tekrar cezaevine girecek. Verilen karara, hayatını kaybeden maden işçilerinin yakınları tepki gösterdi.