Tutuklu "1 numara" kalmadı

Ergenekon soruşturmasında örgütün "1 numara"sının "emekli bir orgeneral" olduğu söyleniyordu. Şimdiye dek üç emekli orgeneral gözaltına alındı. Üçünün de örgütün " 1 numarası" olduğu iddia edildi. Üçü de serbest bırakıldı.

soL (HABER MERKEZİ) İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi dün gece Ergenekon soruşturması kapsamında 7 aydır tutuklu bulunan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un tahliyesine karar verdi. Tolon'un avukatı İlkay Sezer'in tahliye talebini değerlendiren mahkeme akşam saatlerinde tahliye kararını açıkladı.

Tolon'un avukatları daha önce 4 kez tahliye talebinde bulunmuş ancak talepleri kabul edilmemişti.

Hurşit Tolon'un da tahliye edilmesiyle Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu orgeneral rütbesinde üst düzey TSK mensubu kalmadı. Emekli orgeneral Şener Eruygur geçirdiği rahatsızlığın ardından Eylül ayında tahliye edilmişti. Ocak ayında Ergenekon soruşturması kapsamında Ocak ayında gözaltına alınan eski MGK Genel Sekreteri emekli orgeneral Tuncer Kılınç da savcılık tarafından serbest bırakılmıştı.

Ergenekon ile ilgili sürekli yeni iddialarla gündeme gelen Star Gazetesi yazarı Şamil Tayyar, Yeni Şafak Gazetesi yazarı Fehmi Koru gibi isimler soruşturma süresince gözaltına alınan üç emekli orgeneralin de "Ergenekon örgütü" adı verilen örgütün "1 numarası" olabileceğini ima etmişti.

Tayyar Ağustos ayında El Cezire televizyonunda katıldığı bir programda Yeni Şafak gazetesi yazarı Fehmi Koru ile birlikte Ergenekon'un "1 numara"sının "şu anda cezaevinde bulunan eski bir asker" olduğunu ve bu durumda "Şener Eruygur ve Hurşit Tolon paşalar olabileceğini" gündeme getirmişti.

Yine Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan emekli orgeneral Tuncer Kılınç'ın "1 numara" olduğu iddiası da pek çok kez gündeme getirilmişti.