TÜSİAD dikkatli!

TÜSİAD, Kafkasya’da son dönemde meydana gelen siyasal gelişmeler ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 6 Eylül tarihinde oynanacak Ermenistan-Türkiye Dünya Kupası eleme maçına davet edilmesi konusunda bir açıklama yaparak dünyadaki son gelişmeler çerçevesinde “dikkatli” olmak gerektiğini vurguladı.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün toplanan MYK toplantısında, Ermenistan'da oynanacak maça AKP'li milletvekillerinin "gitmemesi" konusunda karar alınmasının ardından CHP ve MHP Milletvekilleri de hemen bir açıklama yaparak maça gitmeyeceklerini açıkladılar. AKP, CHP ve MHP'nin Ermenistan'daki maça gitmeyeceklerini açıklamasının ardından TÜSİAD'dan "soğukkanlı ve akılcı" çözüm uyarısı geldi.

TÜSİAD, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetli olduğu Erivan'daki milli maça katılımının, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesine, karşılıklı diyalog anlayışının yerleşmesine ve mevcut sorunların soğukkanlı ve akılcı bir şekilde çözümüne katkı sağlayacağını belirterek Gül'ün Ermenistan'a gitmesini istedi.

"Kafkasya İşbirliği ve İstikrar Platformu önemli"
Hükümet tarafından önerilen Kafkasya İşbirliği ve İstikrar Platformu girişiminin öneminin vurgulandığı açıklamada "Bu sürecin Ermenistan'ı da içermesinin ve Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de davetli olduğu Erivan'daki milli maça katılımının Türkiye'nin Kafkasya ve enerji jeopolitiği yönünden alternatiflerini güçlendirici bir adım olacağı düşüncesindeyiz" denildi.