TÜSİAD’dan Obama’ya mektup

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Yalçındağ, ABD Başkanı Barack Obama’ya bir mektup göndererek, ABD Temsilciler Meclisi’ne getirilen Ermeni sorunu ile ilgili teklifin “talihsiz” olduğunu söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Yalçındağ, ABD Başkanı Barack Obama'ya Ermeni meselesiyle ilgili bir mektup gönderdi. Mektupta, 17 Mart'ta ABD Temsilciler Meclisi'ne Ermeni sorunu ile yeni bir teklif gelmesinin, Türkiye ve Ermenistan'ın çabalarını görmezden gelenlerce başlatılan bir kampanya olduğu belirtilerek, kampanya "talihsizlik" olarak değerlendirildi.

Mektubun, Obama'nın yanı sıra ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ABD Savunma Bakanı Robert Gates ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı James Jones'a da iletildiği kaydedildi.

Mektupta, Türkiye ve Ermenistan arasındaki ilişkilere değinilerek "İki ülke arasındaki üst düzey temaslar, hem Türkiye ve Ermenistan arasında bir yakınlaşmaya yol açmakta, hem de ABD'nin stratejik önceliği olan Hazar bölgesinde uzun zamandır aranan istikrara katkıda bulunmaktadır. Bununla birlikte, ABD ve Türkiye, yeni Amerikan başkanlığının vizyonu çerçevesinde, birçok önemli konuda daha yoğun işbirliği yönünde ilerlemeye kararlıdırlar" denildi.

Yalçındağ'ın mektubunda ayrıca Ortadoğu ve Kafkasya'daki zorlukları aşmak için Türkiye-ABD birlikteliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.