TÜSİAD AKP'ye direktifi verdi

Sandıkların sayımının yavaş yavaş sonlanmaya başlamasıyla ortaya çıkan tablo tarafları harekete geçirdi. TÜSİAD, yazılı bir açıklama yaparak hükümetten isteklerini sıraladı.

soL (HABER MERKEZİ) Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), yerel seçimlerin sonuçlarının büyük oranda kesinleşmesinin ardından açıklama yaptı. TÜSİAD, "seçimlerin yarattığı siyasi dalgalanmalar"ın geride bırakılarak, Türkiye'nin gerçek gündemine odaklanılması gerektiğini bildirdi.

29 Mart yerel seçimlerinin ülkenin siyasi tarihinde "pek rastlanmayan biçimde" genel seçim havasına büründüğü belirtilen yazılı TÜSİAD açıklamasında, bu süreçte, küresel ekonomik kriz ile mücadelenin yerel seçimlerin gölgesinde kaldığı ve bu durumun sonucunda da kriz yönetiminin gerektirdiği hız ve kararlılığın yeterince sergilenemediği eleştirisi yer aldı.

Açıklamanın devamında, "yerel seçimlerin yarattığı siyasi dalgalanmaların artık geride bırakılarak, Türkiye'nin bir an önce gerçek gündemine odaklanması elzemdir. Küresel ekonomik kriz bütün unsurları ile ülkemizi de derinden etkilemektedir. İstihdam daralması ve üretim kayıpları ciddi bir sorundur. Krizle mücadelede iç talebi destekleyici kontrollü para ve maliye politikalarına, verimliliği ve rekabeti arttıracak politikalara, enerji arz güvenliğine, iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesini kapsayan sürdürülebilir yüksek büyüme politikalarına ihtiyaç duyulmaktadır" ifadeleri yer alırken, 2014 AB tam üyelik hedefinin Türkiye'nin kalıcı gündem maddesi olarak belirlenmesi istendi.