Türkiye'nin en görgüsüz adamı da evet'çi!

Türkiye’nin en zengin patronlarından ‘emlak kralı’ Ali Ağaoğlu, hidroelektrik santrallerine karşı çıkanlara doğal yakıt ‘tezek’ göndermeyi önerdi. Her röportajı gibi bu defa da seviyesiz laflarıyla dikkat çekmeye çalışan Ağaoğlu, referandum tavrını da açıkladı: Oyum evet olacak.

Ağaoğlu Holding’in sahibi, Türkiye'nin en görgüsüz ve seviyesiz insanlarından Ali Ağaoğlu, magazin basınında en çok yer bulan zenginlerden biri. Lüks arabaları, özel hayatı ve iş dünyasına dair çıkışlarıyla tanınan Ağaoğlu, yine haber olmayı başardı. Bu sefer HES’lere karşı çıkanları diline doladı ve HES’lere karşı çıkanlara doğal yakıt olan tezek göndermeyi önerdi.

Bahçemde domates yetiştiriyorum, çevreciyim

HES’lere karşı çıkanların birileri tarafından yönlendirildiğini söyleyen Ağaoğlu, "Bahçemde, ofisimde meyve sebze yetiştirmeye çalışıyorum, doğayı seviyorum. Kesilen ağaçların yenisi dikilebilir" diyerek, konudan asgari düzeyde dahi haberdar olmadığını gösterdi. Protesto edenleri alay ederek susturacağını düşünen ‘esprili iş adamı’ Ağaoğlu, "Arkadaşlarla geçen gün esprili bir şekilde konuşuyorduk. Doğal yakıttan bahsediyorlarsa tezek gönderelim o zaman. Hâlâ Doğu'da birçok yerde kullanılıyor" diyerek dinleyenleri "kahkahaya boğdu".

Hürriyet gazetesine parayı bastırarak, gazetenin ilk sayfasının boyutlarını küçültüp kalan kısımda "Ağaoğlu tower'ını gösterdi" başlıklı bir reklam vererek hem kendinin, hem basının ne hale geldiğini gözler önüne seren Ali Ağaoğlu’nun yaptırdığı rüzgar enerjisi santrallerinin açılışını da ‘çevrecinin daniskası’ Tayyip Erdoğan yapacak.

Hepinize çürük mal sattım
Ağaoğlu’nun çarpıcı açıklamaları bununla da sınırlı değil. Geçtiğimiz yıl gazetelere verdiği demeçler yine gündeme oturmuştu. Ağaoğlu ‘1970'li yıllarda İstanbul'un Anadolu yakasında yapılan yapıların büyük bir kısmına inşaat malzemesini ben sattım. Kumları Marmara Denizi'nden demirleri hurdadan çektik. O zamanın şartlarında en iyi malzeme buydu’ demişti. İçten itirafıyla "gönülleri fetheden" emlak kralı, İstanbul’da olası bir depremde ölmenin en büyük şans olduğunu da eklemişti. Ağaoğlu İstanbul’da en az 500.000 müstakbel şanslı olduğunu da hesaplamış bulunuyor.

Otelim kaçak, Başbakan’ım yardım et
Ağaoğlu’nun itirafları devam ediyor. Deniz kumu satarak elde ettiği parayı turizm sektörüne yatıran Ağaoğlu, Uludağ’da 500 yataklı otel dikti. Ağaoğlu, ‘Benim kendi tesisim dahil buradaki birçok tesis kaçak’ diyor. Günah çıkarmaya devam ederek restorasyonu da izinsiz yaptığını ve tesislerinin atıklarını doğaya bıraktığını da söylüyor.

Çevreci olduğu için atıkları attıktan sonra da uyarıyor: Hep birlikte burada bir çevre cinayeti işliyoruz. Bu atıklar nedeniyle Bursa bile büyük tehdit altında.

Uludağ’ı kurtarmak için Tayyip Erdoğan’ı göreve çağıran Ağaoğlu’nun nasıl bir yanıt aldığı ise bilinmiyor.

Genç girişimcilere tavsiyeler
Çarpıcı açıklamalarından biri de genç patronlar için önemli bir hayat dersi: ‘İşadamlarının şirketleri karısı gibi değil, metresi gibi olmalı. Şirketimi yüksek fiyat ödeyene satarım.’

Kadın sorununa da değinen Ağaoğlu, "Kız arkadaşlarıma hak ettikleri arabaları, hediyeleri alıyorum" diyerek verdiği ‘değeri’ göstermiş oldu. Hayatına birçok kadın girdiğini ve çoğunun 20-25 yaşlarında olduğunu söyleyen Ağaoğlu sırrını da açıkladı: Helikopterim var, uçururum.

Elbette ‘evet’
Ali Ağaoğlu’nun referandum oyu da belli:

‘Ülkedeki siyasi istikrarın bozulmaması, daha demokratik ve daha özgür bir Türkiye için oyum evet olacak’

(sol – Haber Merkezi)