Türkiye Suriye’ye yine ateş açtı

Öğle saatlerinde Hatay’ın Altınözü ilçesine top mermisi düşmesine Türkiye ateşle karşılık verdi.

DHA’nın haberine göre, bugün öğle saatlerinde Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Ziyaret Köyü’nün sınıra yakın bir yerine Suriye tarafından atılan top mermisi düştü. Alınan bilgilere göre can kaybı yaşanmadı.

Rusya merkezili Russia Today’in haberine göre ise Türkiye bu olaydan sonra iki top atışında bulundu. Altınözü’ne düşen top mermisinin Suriye ordusu tarafından atıldığı iddia edilse de bu bilgi doğrulanmadı.

Suriye’nin sınır bölgelerinde Suriye ordusu ile “muhalifler” arasında yoğun çatışmaların yaşandığı biliniyor. Türkiye tarafına düşen top mermilerinin kimin tarafından atıldığı açığa kavuşmasa da Türkiye düşen top mermilerini bahane ederek Suriye ordusunun hedeflerine saldırıyor.

ÖSO-Türkiye işbirliği
Akçakale’ye top mermisinin düşmesinin ardından, Türkiye’nin Suriye ordusunun hedeflerine yönelik gerçekleştirdiği topçu saldırılarının, Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) istihbaratı doğrultusunda gerçekleştirildiği ortaya çıkmıştı.

Wall Street Journal’da çıkan bir haberde, Suriye'nin Tel Abyad ilçesindeki silahlı “muhaliflerin sözcüsü” Ayham el Halef, "Türk subaylarla birlikte organize olduk. Böylece sabah onlar vurdu sonra da biz saldırdık" diye konuşurken şunları kaydetmişti:

Bozuk bir Arap aksanıyla konuşuyordu. Topçu bataryalarının tam yeri konusunda benden yardım talep etti. Ben de üssün yerini Google'da arattım. Sonra da yer ve mesafe konusundaki tam detayları onlara verdim.

(soL- Haber Merkezi)