Türkiye, Suriye sınırında tatbikat yapacak

AKP yönetimi Suriye yönetimi hakkında "sabrımız taştı" açıklamaları yaparken TSK tarafından da tehlikeli bir adım atıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri, 5-13 Ekim tarihleri arasında Hatay'da bir askeri tatbikat düzenleyecek.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Yıldırım-2011" adı verilen askeri tatbikatın 5-13 Ekim tarihleri arasında Hatay'ın İskenderun ilçesindeki Kara Kuvvetleri Komutanlığı 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda icra edileceği belirtildi.

"Seferberlik" tatbikatında, "Seferberlik sisteminin denenmesi, tatbikata katılacak yedek personelin, sefer görevlerine yönelik eğitilmesi, yedek personelin seferde kullanacağı silah, teçhizat, araç ve malzemeye intibakları, yedek personel ile ilgili tebliğ ve celp işlemlerinde askeri ve mülki makamlar arasında koordinasyonun ve yükümlülerle iletişimin tesis edilmesi, seferberlik ve savaş halinde bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları ile Silahlı Kuvvetler arasında yürütülecek müşterek faaliyetlerin denenmesi amaçlanmaktadır" denildi.

Tatbikata, 730 yedek personel, 40 araç, bir özel nakliyat firması ile kamu kurum ve kuruluşlarından ilgili unsurların katılacağı açıklandı.

TSK'nın attığı bu adımın, Suriye ile olan ilişkileri daha fazla gerginleştireceği tahmin ediliyor.

(soL - Dış Haberler)