'Türkiye, Kesab'dan kaçan Ermenilere kucak açtı' yalanı da patladı!

Bugün medyada yer alan bir habere göre, Kesab'daki “muhalifler" bölgede yaşayan ikisi Ermeni üç kişiyi 'kendi istekleri üzerine' Türkiye”ye gönderdi. Ancak yapılan görüşmede, iki yaşlı Ermeni'nin muhalifler ve Türkiye tarafından kandırıldığı ortaya çıktı!

(soL - Haber Merkezi) Suriye'nin Lazkiye kentindeki Ermeni kasabası Kesab'a yönelik saldırılara Türkiye'nin aktif destek vermesi, Ermeni lobilerini harekete geçirince Türkiye imaj kurtarma operasyonuna girişti. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, “muhalifler" bölgede yaşayan ikisi Ermeni üç kişiyi 'kendi istekleri üzerine' Türkiye”ye gönderdi. Hatay'ın Yayladığı ilçesine getirilen kadınları bizzat Yayladağı Kaymakamı Turan Yılmaz ve İlçe Emniyet Amiri Akif Kızılkaya karşılarken, ajansın servis ettiği fotoğraflar AKP yanlısı basın organlarınca “Türkiye Ermenilere kucak açtı” başlıklarıyla duyuruldu.

Ancak Agos gazetesinden Lora Baytar'a konuşan Kesablı Sirpuhi (82) ve Satenik (84) Titizyan kardeşler “kandırıldıklarını” anlattılar. İki kardeş evlerine gelen ve “Türkçe konuşan” militanların kendilerine “Sizi Lazkiye'ye götüreceğiz” dediklerini ancak daha sonra kendi istekleri dışında Türkiye'ye getirildiklerini söylediler.

İki kardeş Kesab'a saldıranların Başbakan Tayyip Erdoğan'ın “kötü adamlara” yolları açmasıyla mümkün hale geldiğini anlattı. “Sakallı adamların” Türkiye'den geldiğini anımsatan kardeşler, köylerinin bu kişilerce yağmalandığını anlattı.

Suriye Ulusal Konseyi ise Kesab'a yönelik saldırılarda Ermenilere yönelik saldırılar düzenlendiği yönündeki haberleri yalanlamıştı. Kesab'dan kaçan Ermeniler Lazkiye'ye sığınmıştı.

Öte yandan Anadolu Ajansı, Kesab'taki çatışmalarda yaralanan 17 Türkmen'in Türkiye'ye getirildiğini iddia etti. Haberde, bu kişilerin “Türkmen bölgseindeki 45. Tepe” çatışmalarında yaralandığı belirtildi. Ancak 45. Tepe Türkmen bölgseinde değil.

Türkiye'nin aktif destek verdiği Kesab'daki çatışmalar el Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi, Ahraru'ş Şam, Şam el-İSlam ve Sukur el-İzz tarafından yürütülüyor.

ABD başta olmak üzere, bir dizi ülkede Kesab saldırısının ardından Ermeniler Türkiye elçilikleri önünde protesto eylemleri yapmıştı. Geçtiğimiz hafta ABD Kongre'sinin bazı üyeleri de Dışışleri Bakanı John Kerry ve Başkan Barack Obama'ya mektup yazarak Türkiye üzerindeki nüfuzlarını kullanarak Kesab saldırısını sonlandırmaya çağrılmıştı.