"Türkiye karanlık bir döneme girdi"

Referandum sonuçlarını değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin karanlık bir döneme girdiğini belirterek Başbakanın erken seçime direnmekten vazgeçmesini istedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, referandum sonuçlarında "Evet" tercihinin belirginleşmesinden sonra bir yazılı değerlendirme yaptı.

Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’nin bölücülük ve yolsuzluk siciline uygun yandaş yargı yaratma gizli amaçlarına hizmet edecek Anayasa değişikliklerinin Türk milleti tarafından kabul edilmesiyle Türkiye'nin hayati risk ve tehlikelerle dolu karanlık bir döneme girdiğini söyledi. Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın erken seçime direnmekten vazgeçmesini de istedi.

Referandum kampanyasında AKP’nin devlet imkânlarını seferber ettiğini, baskı, rüşvet yalan ve tehdit dâhil hukuk ve ahlak dışı yol ve yöntemlere başvurduğunu ve manevi değerleri siyasi amaçlı istismar ettiğini öne süren Bahçeli, bunların siyasi tarihe kara bir sayfa olarak geçtiğini belirtti.

"Türkiye'yi çatışma ve bölünme süreci bekliyor"
Tüm bu olumsuzluğa karşın referandum sonuçlarına herkesin saygı göstermek durumunda bulunduğunu ifade eden Bahçeli, “Başbakan Erdoğan ve AKP'nin bölücülük ve yolsuzluk siciline uygun yandaş yargı yaratma gizli amaçlarına hizmet edecek Anayasa değişikliklerinin Türk milleti tarafından kabul edilmesiyle Türkiye için hayati risk ve tehlikelerle dolu karanlık bir döneme girilmiştir. Başbakan Erdoğan’ın önümüzdeki yıl gündeme getireceğini açıkladığı kapsamlı Anayasa değişikliğinde PKK açılımının ilerletilmesi kapsamında Türkiye'nin milli birliği, milli devlet niteliği ve üniter siyasi yapısının temellerinin yıkılmasını amaçlayan düzenlemelerin yer almasının Türkiye'yi etnik temelde ayrışma, çatışma ve bölünme sürecine mahkûm etmesi kaçınılmazdır. Böyle bir gelişmenin doğuracağı vahim ve ağır sonuçlar açıktır. Milliyetçi Hareket Partisi önümüzdeki zor ve sıkıntılı dönemde Türkiye'nin ve Büyük Türk Milleti'nin huzuru, güvenliği, birliği ve bin yıllık kardeşliğini korumak için üzerine düşeni yapmaya azimli ve kararlıdır" dedi.

Bahçeli açıklamasının sonunda Başbakan Erdoğan'a bir de uyarı yaptı:

“Bu vesileyle Başbakan Erdoğan'a uyarımız ve çağrımız, Anayasa referandumu sonuçlarından cesaret alarak PKK açılımını ilerletmeye çalışmasının altından kalkamayacağı sonuçlar doğuracağını biran önce anlaması ve en erken tarihte milletvekili genel seçimine gidilerek Türk milletinin hakemliğine başvurulmasına karşı direnmekten vazgeçmesidir."

(soL-Haber Merkezi)