'Türkiye ile silah ihracatı hiç durmadı'

İsrail Savunma Bakanlığı Yabancı Savunma Yardım ve İhracat Dairesi (SIBAT) Başkanı Tuğgeneral Shmaya Avieli Türkiye ile İsrail arasındaki silah ihracatının her zaman devam ettiğini açıkladı.

T24'ün İsrail gazetesi Haaretz'den aktardığı bir habere göre, İsrail Savunma Bakanlığı Yabancı Savunma Yardım ve İhracat Dairesi (SIBAT) Başkanı Tuğgeneral Shmaya Avieli, Türkiye ile silah ticareti konusunda bir sorunları olmadığını, yaşanan siyasi krizlerin ticareti etkilemediğini belirtti.

Türkiye'nin silah pazarı olarak "gelişmekte olan ülke" statüsünde olduklarını belirten Avieli, “Türkiye'ye yapılan silah ihracatı hiçbir zaman durmadığı gibi, İsrail devletinin çıkarları korunarak devam ediyor. Geçmiş yıllardaki ilişkilerin aynen devam etmediği doğrudur. Ancak rakamlara bakılırsa Türkiye'ye yapılan silah ihracatı hiçbir zaman sıfır olmamıştır" dedi. SIBAT Başkanı, Türkiye'ye silah ihracının büyük bir bölümünün halen devam etmekte olan ve eski kontratlar çerçevesinde yapıldığını belirterek, "Ancak Türkiye'den yeni alışveriş talepleri de var, biz de bunları inceliyoruz" diye konuştu.

Geçen yıl 7.4 milyar dolarlık ihracat yapan İsrail'in en büyük ihracat kalemini casus uçaklar oluşturuyor. İsrail silah ticaretinde ilk 10'da yer alıyor.