Türkiye gözaltına alınan Suriye askerlerini ne yapacak?

Azmerin beldesinde yaşanan çatışmaların ardından sınırı geçen 11 Suriye askeri gözaltına alındı. Sınırı geçen Suriye askerleri için Dışişleri ve İçişleri bakanlıklarının acil toplantı yaptığı öğrenildi.

Hatay’ın Altınözü ilçesi karşısında bulunan Azmerin beldesinde bir haftadır yaşanan çatışmalar sonucunda Azmerin beldesinin muhaliflerin eline geçtiği iddia edildi. Çatışmalar devam ederken Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı iki F-16 savaş uçağı acil koduyla havalanarak bölgede operasyon düzenleyen Suriye helikopterlerini önlemişti.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre, beldedeki muhaliflerden kaçan Suriye askerleri önceki akşam Asi Nehri’ni geçerek Türkiye sınırına girdi. Askerlerin bir kısmının yüzerek, bir kısmının ise sallarla Asi Nehri’ni geçip Türkiye’ye sığındığı öğrenildi. Türkiye’ye giren 11 Suriye askeri, bölgedeki 5. Hudut Bölüğü’ne bağlı Hacıpaşa Karakolu’ndaki askerlerce gözaltına alındı.

Türk ordusuna teslim olan yaralı 5 Suriye askeri, ilk incelemenin ardından Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi. Diğer 6 asker ise Hacıpaşa Sınır Karakolu’na götürüldü.

Çatışmalardan kaçarak Türkiye’ye sığınan askerlerin gözaltına alınması üzerine Dışişleri ve İçişleri bakanlıklarının acilen toplanarak konuyu gündeme aldığı öğrenildi.

Alınan bilgilere göre, Türkiye’ye sığınan 11 Suriye askerinin özel olarak oluşturulan gizli bir kampta barındırılmasına karar verildi. Bu durumda birkaç Suriye askerinin daha olduğunu öğrenildi. Askerlerin Suriye Ordusu’ndan ayrılan askerlerin kaldığı kamp yerine başka kamplara yerleştirileceği bildirildi.