Türkiye AKP'ye karşı sokaklarda (01:30)

Türkiye'nin çeşitli kentlerinde AKP karşıtı protesto eylemleri gerçekleştiriliyor. Polis halka gaz bombaları, plastik mermiler ve tazyikli sularla saldırıyor. Yaralılar ve gözaltılar var.

Güncelleme: 01:30

Armutlu'da polisin mahalleye giremediği öğrenildi.


Güncelleme: 01:20

Sarıgazi'de 6 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Yaralanan direnişçiler hastaneye kaldırıldı.


Güncelleme: 01:00

Armutlu’da polis saldırısı şiddetlendi. Barikatları yıkıldı, eylemciler ara sokaklara çekildi. Yoğun gazdan etkilenen bir vatandaş hastaneye kaldırıldı.


Güncelleme: 00:42

Sarıgazi Demokrasi Caddesi'ne yakın bir sokakta şiddetli bir patlama meydana geldi. Civarda oturan bir vatandaş evinin sallandığını ve etrafa dumanlar yükseldiğini belirtti. Çevredekiler patlamanın barikat için kullanılan bir LPG'li aracın patlaması sonucu meydana geldiğini söylüyor.

Armutlu'da halk polisin saldırısına havai fişeklerle karşılık veriyor.

Kadıköy'de polisin plastik mermi kullanarak yaraladığı vatandaşların vücutlarında oluşan izler:

Fotoğraf: @2catharsis (twitter)


Güncelleme: 00:22

Tuzluçayır ve Dikmen'de çatışmalar büyük ölçüde sona erdi.


Güncelleme: 00:10

Dikmen'de çevik kuvvet polisleri gözaltı yapmak için ara sokaklara girdi.


Güncelleme: 23:57

Dikmen’de Ziraat Kavşağı’nda buluşan halka polis saldırdı. Akrep ve TOMA'larla yapılan saldırı sırasında TOMA bir vatandaşa çarptı. Başından yaralanan vatandaş hastaneye kaldırıldı.

Armutlu'da sokak lambaları kapatıldı, polis saldırısında gaz bombalarının yanı sıra ses bombaları da atılıyor.


Güncelleme: 23:49

Sarıgazi'de bir kişi dirseğinden kapsülle vuruldu, çok sayıda yaralı var. Sivil polisler ara sokaklara girerek gözaltı yapıyor.

sendika.org'un haberine göre Kocaeli’de Başbakan Başdanışmanı Yiğit Bulut’un konferans verdiği Antikkapı Restaurant’ın yakınından geçen iki kişi saat 22.00 civarında “eylem yapabilecekleri ihtimali” üzerine gözaltına alındı. Gözaltılar için Saraybahçe Karakolu önünde toplanıldı. Halkevi üyesi Ufuk Karaca ve İzmit Dayanışma Forumu’ndan Ufuk Sayaroğlu’nun serbest bırakılması üzerine Cumhuriyet Parkı’na geçildi.


Güncelleme: 23:44

Sarıgazi'de bir kişi gözaltına alındı. Soyadı öğrenilmeyen vatandaş gözaltına alınırken adının Murat olduğunu bağırdı.


Güncelleme: 23:39

Antakya’da Ahmet Atakan için yapılan anma devam ederken polis saldırmaya başladı başladı. Halk evden getirdikleri eşyalarla barikatlar kuruyor.

Kadıköy'de polis saldırısı devam ediyor. Polisten kaçan bir kişi denize atladı, bir kişi de Moda İskelesi'nde dövülerek gözaltına alındı.

Tuzluçayır'da okul müdürü kamera kayıtlarını polise verdi
Öte yandan Tuzluçayır Anadolu Lisesi'ne sabah polislerin gelerek okulun güvenlik kameralarının kayıtlarını istedikleri ve müdür de kayıtları verdiği iddia edildi.


Güncelleme: 23:22

Sarıgazi'de direniş sürüyor. TKP ilçe binası ve Sancaktepe Belediyesi önünde sıkışan polis sert bir saldırıya geçti.

Kadıköy'de polis çok sert bir saldırı gerçekleştirdi. Kitle Moda'da ara sokaklara dağılarak apartmanlara sığındı.

Tuzluçayır'da halk meydanda oturma eylemine başladı. Tüm ara sokaklarda barikatlar kurulmuş durumda.

Dikmen'de polis müdahale anonsu yaparken, alçaktan uçan polis helikopteri vatandaşları taciz ediyor.


Güncelleme: 22:56

Sarıgazi'de polis saldırıyor, kitle dağılmıyor. Demokrasi Caddesi'nde yüzlerce kişi barikat kurdu. Polisin saldırısına havai fişeklerle yanıt veriliyor.

Kadıköy'deki kitlenin büyük bölümü Moda Havuza çekildi.


Güncelleme: 22:45

Polis Eskişehir'de de plastik mermi kullanıyor.

Tuzluçayır'da halk "devrim şehitleri ölümsüzdür" sloganını atıyor. Halk evlerinden getirdikleri eşyalarla barikat kuruyor.


Güncelleme: 22:23

Tuzluçayır'da 24 yaşındaki Resime Şen polis saldırısı sırasında kafasından yaralandı. Revire kaldırılan Şen'in durumu iyi, tomografi için hastaneye götürülüyor.

Kadıköy'de polis plastik mermi ile saldırıyor. soL gazetesi çalışanı Cenk Alaçam bacağından yaralandı. Bahariye'de tekrar barikatlar kuruldu, kitle tekrar caddede toplanmaya başladı.

Eskişehir’de polis saldırısı başladı. Halk barikat kuruyor.


Güncelleme: 22:03

Tuzluçayır'da polis saldırısı başladı. Saldırının ardından Abidin Aktaş Sokak'a doğru çekilen halk tekrar meydanda toplanıyor.

Kadıköy'de polis vatandaşlara yaptığı anonsta "aranızda marjinaller, DHKP-C'liler var" diyor. Akrepler Boğa Heykeli'ne kadar gelmiş durumda. Kitle ara sokaklara çekilip yeniden toplanıyor.


Güncelleme: 21:54

Eskişehir'de 200'e yakın vatandaş AKP il binasına yürüyor. Polis AKP binasına yaklaşan vatandaşlara uyarı anonsu yaparken çevrede bulkunan vatandaşlara eylemcilere yardım etmemeleri yönünde uyarıda bulunuyor.


Güncelleme: 21:37

Kadıköy'de kitle Bahariye'ye doğru döndü. AKP binasının önünde kalan bir grup barikat kurup ateşe verdi. Polis müdahale etti. Bunun üzerine kitle barikata doğru koşuyor ve havai fişekler atılıyor.


Güncelleme: 21:33

Boğa ile AKP binası arasındaki bir ara sokakta ses bombası atıldı. Ses bombasının atıldığı ara sokakta polis olmaması akıllara provokasyon ihtimalini getirdi.

Ankara Tuzluçayır'da ise halk polis anonsuna karşı barikatlar kuruyor.


(soL - Haber Merkezi) Kadıköy'de toplanan yaklaşık 3000 kişilik kitle büyüyerek AKP binasına doğru yürüyüşe başladı. Kitle şu anda Boğa heykeline varmış durumda. Burada bir süre oturma eylemi yapan kitle, tekrar AKP binasına yürümeye başladı.

Ankara'da ise Mamak halkı Tuzluçayır meydanında toplandı. Elektriklerin kesildiği Tuzluçayır'da 2000 bin kişi ıslıklar ve havai fişeklerle protestoya devam ediyor.

Denizli'de de Çınar meydanında polis halka sert bir şekilde müdahalede bulundu. Polisin Emek Partisi il binasına gaz atması sonucunda içeride 10-15 kişi mahsur durumda kaldı. Polis dışarı çıkmalarını engellemek için bina kapısını çevrelemiş durumda. 8 kişi de gözaltına alındı

Ayrıntılar gelecek.