Türkgücü Ülküspor ülkücüleri 'eğitecek'

Ülkücü gençleri sokak kavgalarından uzak tutmak için, “silah değil bilgisayar kullanın” çağrısı yapan MHP lideri Bahçeli, ülkücüler için yeni bir açılıma imza attı: “Türkgücü Ülküspor”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ülkücülerin kara tarihini değiştirmek için göreve soyundu. Geçmişten bugüne sola saldırılarıyla bilinen ülkücüleri sevimli göstermek için düşünülen yeni açılımın adı, Türkgücü Ülküspor. Ülkücü gençlerin spor sahalarına ineceğini, kurdukları spor kulübünün adının Türkgücü Ülküspor olduğunu belirten Bahçeli, “Kulübün adında Türk kelimesinin geçmesi konusunda İçişleri Bakanlığı’ndan bir mütalaa bekleniyordu. Olumlu yanıt geldi. Artık gençlerimiz için bir spor kulübü kurmuş bulunuyoruz” dedi.

Kulübün beş ana dalda faaliyet göstereceğini belirten Bahçeli, futbolun yanı sıra tekvando gibi dallar olacağını belirtti.

Bahçeli, kulübün ambleminin küçük bir bozkurt resmi olduğunu belirterek, “Kırmızı beyaz renkli Selçuklu motifinin ortasında, ay yıldız ve küçük bir bozkurt resmi bulunuyor” dedi.

Daha önce ülkücülere bilgisayar kullanın diyen MHP Genel Başkanı, bu projesinde de başarılı olduğunu hatırlatıyor. Ülkücülerin internet faaliyetleri sol kurumların sitelerini hackleme, Facebook gibi paylaşım alanlarına üniversitede solcu öğrencilere saldırı görüntüleri ekleme, forumlarda tehdit vb etkinlikler olarak biliniyor.

Bahçeli eski ve yeni projeleriyle ilgili Milliyet gazetesinin haberine göre “Daha önce gençlerin sokakta kavga değil, eğitimlerinin gelişen dünyaya ayak uydurmasını istemiştik. Bu yönde başarılı da olundu. Şimdi gençlerimizin enerjilerini sokaklarda değil, sahalarda harcamaları için girişim başlattık. Bu konuda da başarıya ulaşacağımız kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.
(soL - Haber Merkezi)