Türk: Parti kapatmak çözüm değil

Kapatılan DTP’nin lideri Ahmet Türk, kararla ilgili kısa bir açıklama yaparak “Parti kapatmak sorunu çözmez” dedi.

Anayasa Mahkemesi’nin DTP’nin kapatılması yönündeki kararını açıklamasının ardından DTP lideri Ahmet Türk, basın mensuplarına açıklamada bulundu. Türk, parti kapatmanın sorunu çözmeyeceğini belirtti.

Ahmet Türk, “Hepimiz mahkemenin kararını izledik. Başından beri söyledik sancılı bir süreç yaşanıyor. Demokratik siyasetin önünü kapatmak umutsuzluğu derinleştirir. Ama biz, bütün bunlara rağmen barışı yakalayacağımıza inanıyorız. Bizim özlemimiz sancılı dönemin uzamaması ve herkesin bir kez daha düşünmesi halkarı kucaklayacak bir anlayışı egemen kılmak için çaba göstermesidir” dedi.

Sine-i millette ısrar
Daha önce partinin kapatılması durumunda milletvekilliğinden istifa edeceklerini açıklamış olan Türk, “Daha önce aldığımız kararın arkasındayız, kısa sürede arkadaşlarımız dilekçeleri Meclis'e ulaşacaktır” ifadesini kullandı.

Demokrasi ve barışın zafere ulaşacağından endişe duymadığını dile getiren Türk, “Böyle bir süreç elbette ki insanlarda kırılma yaratır, bunun yüksek noktalara taşınmaması için hassas davranacağız. Amaç sorunun çözümüdür ve başka da bir amaç yok. Bunun için ben, Tuğluk ve 37 kişinin yasaklanmış olması, demokratik mücadelenin biteceği anlamına gelmez” değerlendirmesinde bulundu.

DTP’liler eylem hazırlığı içinde
İstanbul’da DTP’nin İl Başkanlığı binasına doğru burada bir basın açıklaması yapmak üzere DTP’li grupların gittiği, fakat binanın çevresini polisin kuşatmış olduğu öğrenildi. DTP Genel Merkezi’nin önünde ise küçük bir grubun Türk bayrağı açtığı fakat polis tarafından olay yerinden uzaklaştırıldığı kaydedildi.

(soL - Haber Merkezi)