Türk istihbaratçılar Suriyeli muhaliflere akıl verdi: 'Kafa kesme görüntülerini yayınlamayın'

Türk istihbaratçıların Suriye'de son dönemde yayımlanan vahşi infaz görüntülerinden dolayı ilişkide oldukları silahlı grup liderlerini sert şekilde uyardıkları bildirildi.

Türk istihbaratçıların Suriye'de son dönemde yayımlanan vahşi infaz görüntülerinden dolayı ilişkide oldukları silahlı grup liderlerini sert şekilde uyardıkları bildirildi.

Yakın Doğu Haber'in haberine göre, Londra’da yayımlanan el-Kudsu’l Arabi gazetesine açıklamada bulunan Halep’teki muhalifler, Türk istihbaratçıların Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı grubun liderlerini son dönemde ortaya çıkan vahşi cinayet görüntüleri konusunda çok sert bir şekilde uyardıklarını açıkladı.

Türk istihbaratçıların ortaya çıkan vahşi cinayet görüntülerinin Özgür Suriye Ordusu’nun özgürlük ve adalet mücadelesine zarar verdiğini söylediği bildirildi.

ÖSO militanlarının kafa kesme görüntüleri yayımlanmıştı
Son günlerde Özgür Suriye Ordusu militanlarının yönetim yanlısı olmakla suçladığı kişilerin kafasını keserek, yüksek binalardan aşağı atarak ve yüzlerce kurşun sıkarak öldürdüklerine ilişkin görüntüler yayımlanmıştı.

Türk istihbaratçılardan lojistik nakli kesme tehdidi
Kudsu’l Arabi gazetesine açıklamada bulunan Suriyeli bir muhalif kaynak, Türk istihbaratçıların Özgür Suriye Ordusu’nun Halep’teki komutanlarıyla, özellikle de Tevhit Ordusu’yla ilişkide olan kişilerle yakın irtibata sahip olduğunu belirterek, Türk istihbaratçıların sahadaki komutanları sert bir şekilde uyardıklarını ve bu tür vahşi görüntülerin internette yayımlanmaya devam etmesi halinde lojistik naklini kesmekle tehdit ettiklerini söyledi.

Öte yandan Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı grubun insan hakları örgütleri nezdinde Türkiye’yi zora soktuğunu belirten kaynaklar, yayımlanan bu görüntülerle Türkiye’nin vahşi cinayetler işleyen teröristleri desteklediği imajının oluştuğunu ifade ediyorlar.