Türk F16'lara vur emri verildiği iddiası

Ceylanpınar’ın karşısında yer alan Rusalayn kasabasındaki çatışmalar sırasında Ceylanpınar’da bir araziye roketatar mermisi düştü. Diyarbakır'dan kalkan F16'lara Suriye uçaklarının sınır ihlali yapması durumunda "vur" emri verildiği iddia edilmekte.

Güncelleme 13:44

Patlamada Türkiye'de birisi asker üç kişinin yaralandığı yaralandığı belirtilmekte. Yaralanan askerin sınır hattında nöbet tuttuğu öğrenildi. Yaralıların durumunun hafif olduğu öğrenildi.

Diyarbakır’da bulunan 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı’ndaki F-16 savaş uçakları bölgeye gitti. Askeri kaynaklar, mühimmat yüklü olarak bölgeye gönderilen Türk savaş jetlerinin Suriye sınır hattında devriye ve keşif görevi yapacaklarını belirtti. Uçaklara Suriye savaş uçaklarının sınır ihlali yapması durumunda "vur" emri verildiği iddia edilmekte.

Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan bir televizyon kanalına yaptığı açıklamalarda bulunarak olaylar bu şekilde devam ettiği takdirde Ceylanpınar'ın bir an önce boşaltılması gerektiğini ifade ederek, "Akçakale'de ve diğer yerlerde farklı bir savaş gelişilebilir. Bunun için hemen bir plan program yapılması lazım" şeklinde konuştu.


Güncelleme 13:25

Düşen mermi nedeniyle bazı vatandaşların yaralandığı öğrenildi.

Belediyenin hoparlörlerinden vatandaşların sınıra yaklaşmamaları yönünde anonslar yapılıyor.

Suriye uçağının bombardımanın sonrasında sınır ihlali yaptığını iddia eden Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan olaya ilişkin şunları kaydetti:

“Hem Suriye tarafında hem de patlamanın etkisiyle kırılan camlar nedeniyle Ceylanpınar'da yaralananlar var. Şarapnel parçaları sınırdaki TMO binasına da isabet etti. Ambulanslar sürekli yaralı taşıyor. Her tarafta şarapnel parçaları var. Ceylanpınar çarşı merkezinde camlar kırık."


Suriye ordusu ile Suriyeli muhalifler arasındaki çatışmalar sırasında Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde bir araziye roketatar mermisi düştü. Olay sonucunda ölü ya da yaralı olmazken ilçedeki bazı evlerin camlarının kırıldığı görüldü.

Çatışmaların Ceylanpınar’ın karşı tarafında yer alan Rusalayn kasabasında yaşandığı görüldü. Çatışma sırasında yaralanan muhalifler ambulanslarla Şanlıurfa'daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

(soL - Haber Merkezi)