Turhan Çömez hakkında yakalama emri

AKP Balıkesir eski milletvekili Turhan Çömez hakkında yakalama emri çıkartıldı.

soL (HABER MERKEZİ) Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar tarafından hazırlanan 1909 sayfalık iddianemeye ilişkin detaylar yavaş yavaş ortaya çıkıyor. İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede şüpheliler arasında Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt'ün yanısıra yurtdışında olduğu ileri sürülen AKP eski Milletvekili Turhan Çömez'de yeralıyor. Çömez'in iddianamede "yakalamalı şüpheli" olarak yeraldığı öğrenildi.

2'si üst düzey olmak üzere toplam 12 ismin "yönetici" olarak yeraldığı iddanamede Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt, yurt dışında bulunan eski Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'ün yönetici olarak yer almadıkları öğrenildi. Soruşturma kapsamında 24 temmuz 2008 tarihinde kabul edilen ilk iddianamede ifadelerine yer verilen gizli tanıklara numara ya da bilgi verdikleri bölgelere göre kod isimleri verilmişti. Savcılık bu iddianameki gizli tanıklar için farklı isimler kullandı.

Emekli Orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'un Cumhuriyet Mitinglerini organize etmekle suçlandığı iddanamede miting fotoğrafları da delil olarak kullanıldı.

İddanamede adı daha önce kamuoyuna "darbecilerin buluşması" olarak duyrulan Encümen-i Daniş toplantılarına yer verilmediği belirtildi.