Turgut Özal zehirlendi iddiası

2 Ekim’de mezarı açılan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vücudunda, hayvanların itlaf edilmesinde de kullanılan "striknin kreatin" maddesi bulunduğu ileri sürüldü.

Bugün Gazetesi’nin haberine göre, 2 Ekim'de mezarı açılan ve Turgut Özal'ın zehirlendiği belirlendi.

Habere göre, Adli tıp uzmanları tahnit işleminde kullanılmayan "striknin kreatin" maddesinin etkili bir zehir olduğunu vurguladı. Fare ve köpekleri öldürmek için kullanılan zehrin yasaklandığını belirtti. Zehirli maddenin Özal’ın yiyecek ya da içeceğine karıştırılmış olabileceği iddia edildi.

Adli Tıp Kurumu Başkanı Prof. Dr. Haluk İnce, Adalet Bakanlığı yetkilileriyle yaptığı görüşmeler sonucunda bugün bir basın toplantısı düzenleyeceklerini söyledi. Prof. Dr. Haluk İnce’nin Özal’ın vücudundaki incelemenin ilk sonuçlarını paylaşması bekleniyor.

Adli Tıp Başkanı İnce çıkan haberlerin ardından zehirlenme iddialarıyla ilgili “Henüz tamamlanmış bir rapor yok. Üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Gazetede yer alan maddeyi biz bulmadık. Bu haber nasıl oluştu onu da bilmiyoruz. Taahhüt ettiğimiz sürede raporu hazırlayıp göndereceğiz. Çalışmanın başından itibaren disiplinli bir çalışma yürütüyoruz” şeklinde konuştu.