Türbanla ilgili yasayı hatırlatan akademisyene soruşturma tehdidi!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümün’de Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Rahmi Pınar imzasıyla türban konusunda mevcut yasaları hatırlatan bir metin asıldı. DEÜ üniversitesi rektörünün konuya ilişkin tepkisi “Gerekli inceleme ve soruşturmayı hemen başlatacağım" oldu.

Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Rahmi Pınar'ın imzasıyla kapıya asılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "2012-2013 eğitim ve öğretim yılı 1 Ekim 2012 tarihinde başlayacaktır. Her ders yılı başında sorun olan kılık-kıyafet ile ilgili tüm yasa ve yönetmelikler ekteki yazı ile sizlere duyurulmaktadır. Bu yasalara göre "baş açık, saçlar düzgün taranmış ve toplanmış olur. Kurum içinde baş örtülmez" (yasadan aynen alınmıştır). Yasaya uymayanlar hakkında cezai hükümler bulunmaktadır. Söz konusu bu yasa değişmemiştir ve yürürlüktedir. Çağdaş insan, "yasalara uyan insandır." Öğrencilerimizin, konuyu dikkate alarak, eğitim yuvasında, eğitimlerini sürdürmeleri ve başarılı olmalarını dilerim."

Zaman Gazetesi Bölüm Başkanlığı tarafından yapılan bu açıklamada hakaret vari bir takım ifadeler bulunduğunu iddia etti. Gazeteye konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün , "Hâlâ bilim insanlarının böyle şeylerle uğraşmasını kabul edemem. Gerekli inceleme ve soruşturmayı hemen başlatacağım." dedi.

Rektör Mehmet Füzün, 2008'deki rektörlük seçimlerinde Prof. Dr. Sedef Gidener'in 564 oyuna karşılık 181 oy almış ancak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından rektör olarak atanmıştı.

En son Ege Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü'ye türbana karşı aldığı tavır nedeniyle 2 yıl 1 ay hapis cezası verilmişti.

(soL-Haber Merkezi)