Türbancı başsavcı görevden alındı

Anayasa'da yapılan değişiklik sonrası türbanlı öğrencileri üniversiteye almayan rektör hakkında soruşturma izni isteyen Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun görevden alındı.

soL(HABER MERKEZİ) Anayasa'da yapılan değişikliğin ardından türbanlı öğrencileri üniversiteye almayan Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Metin Lütfi Baydar hakkında soruşturma izni isteyen Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) bugün yayınladığı adli ve idari yargı yaz kararnamesiyle Ankara Cumhuriyet savcılığına atandı.

Anayasa değişikliği sonrasında rektörlerin keyfi davrandıklarını dile getiren Tosun, durumu "rektörlerle ilgili soruşturma başlatırken, başörtüsünü yasaklama nedenlerinin görevleri nedeniyle olup olmadığı araştırılacak. Rektörler 'görevimiz gereği yetkimiz var' derken mağdur olanlar da bunun böyle olmadığını, yeni yasal düzenlemeyle bunun ortadan kalktığını iddia ediyor" sözleriyle ifade etmişti.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun bugün yayınlamış olduğu bu karar yargı-siyaset arasında var olan tartışmada önümüzdeki dönemde de suların durulmayacağının işareti olarak yorumlandı.