Tunceli'de bombalı saldırı

Tunceli merkeze bağlı Eğriyamaç Köyü'nde PKK'lilere karşı başlatılan operasyonda, askeri konvoya uzaktan kumandalı bombalı saldırı düzenlendi. 2 asker yaralandı. Türkiye ve İran eş zamanlı olarak Kuzey Irak'a saldırı düzenlediğini açıkladı.

soL (HABER MERKEZİ) Tunceli merkeze bağlı Eğriyamaç Köyü'nde PKK'lilere karşı başlatılan operasyon sırasında askeri konvoya uzaktan kumandalı bomba ile saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 uzman çavuş yaralandı.

"Bahar operasyonu" kapsamında tespit edilen PKK'li gruba karşı başlatılan operasyon sırasında takip edilen grubun döşediği bombaların askeri araçların araziden geçişi sırasında patlatıldığı belirtiliyor. Saldırıda yaralanan askerler Elağız Askeri Hastanesi'ne kaldırılırken, sağlık durumlarının iyi olduğu gelen bilgiler arasında.

Güvenlik güçleri arazide devam eden operasyonlar sırasında 25 kiloluk bir diğer patlayıcıyı tespit ederek etkisiz hale getirdi. Operasyonların, Hozat, Çemişgezek, Pülümür, Nazimiye ve Munzur Vadisi'nde devam ettiği belirtiliyor.

Kuzey Irak'a hava saldırısı
Öte yandan Türkiye'nin üç gündür sürdürdüğü keşif uçuşlarının ardından Genelkurmay Başkanlığı Çarşamba akşamı ve Perşembe günü sabah saatlerinde tespit edilen hedeflere yönelik hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

Kuzey Irak'a yönelik bir diğer saldırı İran'dan geldi. Önceki gün Kandil Dağı'na top atışı yapan İran ordusu, Irak sınırındaki bazı noktalara da ateş açtı.

Lice saldırısı nedeniyle gözaltı
Diyarbakır'ın Lice ilçesi'ne bağlı Abalı köyü yakınlarında 2'si uzman çavuş, 7'si er, 9 askerin yaşamını yitirmesiyle ilgili olarak PKK'ye yardım ve yataklık ettikleri iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı.