Ana içeriğe atla
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

TSK'dan ses kaydı açıklaması

TSK, akşam saatlerinde internete düşen Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a ait olduğu belirtilen ses kaydı ile ilgili bir açıklama yaptı.

Yayın Tarihi: 19.02.2010 , 23:23 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, söz konusu ses kaydının Başbuğ'un yurtdışında askerî personele yaptığı bir konuşmadan alınarak düzenlendiği belirtildi. Hangi kısımların düzenlendiği ise açıklamada yer almadı.

TSK'dan yapılan kısa açıklama şöyle:

"1. Bazı internet sitelerinde bugün bir ses kaydına dayalı olarak yapılan bir haber yer almıştır.

2. Yapılan ilk incelemede, söz konusu ses kaydının, Sayın Genelkurmay Başkanı'nın yurtdışında askerî personele yapmış olduğu bir konuşmadan yararlanılarak düzenlendiği anlaşılmıştır."

(soL-Haber Merkezi)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.