TSK'dan 'Game of Thrones' önlemi

2012 yılında “Game of Thrones” dizisinin Maltepe Askeri Lisesi’nde öğrencilere izletilmesi sonrası 4 rütbeli okuldan uzaklaştırılmıştı. TSK, dil eğitiminin pekiştirilmesi için izletilen yabancı dizilere sınırlama getiren bir yönetmelik hazırladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, kendisine ait ortaöğretim kurumlarında okuyan öğrencileri "koruma" adı altında bir dizi önlem aldı.

Cumhuriyet 'in haberine göre, askeri liselerde dil eğitimini pekiştirmek için izlettirilen yabancı dizilere de sınırlama getiren yönetmeliğe göre, “cinsel sömürü, pornografi, teşhir, istismar, taciz ve hür türlü olumsuz davranıştan korunması” için gerekli tedbirlerin alınması öngörüldü.

Bu yönetmeliğe göre “Game of Thrones” benzeri dizilerin okullarda izletilmesine izin verilmeyecek. Yapılan bir başka yönetmelik değişikliğiyle de “Temel dini bilgiler, Kuranıkerim ve Hz. Muhammet’in hayatı” gibi seçmeli derslerin askeri okullarda okutulmasının yasal altyapısı kuruldu.

2012 yılında “Game of Thrones” dizinin Maltepe Askeri Lisesi’nde öğrencilere izletilmesi üzerine, 2 albay, 1 kadın yarbay ve 1 yüzbaşı hakkında “ Cinsel istismar ve Türklüğe hakaret” soruşturması açılmış ve 4 rütbeli ordudan uzaklaştırılmıştı.