'TSK'dan belge sızdıranlar tutuklandı' iddiası

Genelkurmay Başkanlığı'nın Ocak ayında hazırladığı PKK ile ilgili bir istihbarat raporunun Şubat'ta medyaya sızmasıyla bağlantılı olarak Erzincan'da görevli bir üsteğmen ve bir teğmenin tutuklandığı iddia edildi.

soL (HABER MERKEZİ) Milliyet gazetesinde yer alan Tolga Şardan ve Gökçer Tahincioğlu imzalı haberde yayımlanan iddiaya göre Genelkurmay Başkanlığı'nın Ocak ayında hazırladığı PKK ile ilgili bir istihbarat raporunun Şubat'ta medyaya sızmasıyla bağlantılı olarak Erzincan'da görevli bir üsteğmen ve bir teğmenin tutuklandı.

Genelkurmay Askeri Savcılığı, geçen şubat ayında PKK'yla ilgili bir belgeyi sızdırdıkları iddia edilen Erzincan'da görevli bir üsteğmen ile bir teğmeni tutukladı. Bir subayın daha aynı suçlamayla arandığı öğrenildi.

Askeri savcılığın, geçtiğimiz Ocak ayında hazırlanan ve Şubat ayında medyada yer alan PKK ile ilgili gizli bir belgeyi sızdırdığı iddia edilen subaylar hakkında "gözaltı" kararı aldırdığı belirtilirken, karar doğrultusunda Erzincan'da bir üsteğmenle bir teğmenin tutuklandığı bir subayın da arandığı iddia edildi.