TSK Radikal’in akreditasyonunu askıya aldı

Genelkurmay Başkanlığı, İbrahim Şahin ile ilgili iddialara yer veren Radikal gazetesinin akreditasyonunu askıya aldı.

soL (HABER MERKEZİ) Genelkurmay Başkanlığı İbrahim Şahin'in ifadelerinin haber yapıldığı Radikal Gazetesi'nin akreditasyonunu askıya aldı. Gazete hakkında Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Konseyi'ne şikayet başvurusu yapıldığı açıklandı.

Radikal gazetesinde 11 Şubat günü "Şahin'in yanıtlamadığı tüyler ürpertici sorular" başlığıyla yayınlanan haberde Eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in, Ergenekon soruşturmasının savcılık ayağında birçok soruyu yanıtsız bırakırken, Genelkurmay Başkanı Başbuğ'un bilgisi dahilinde, Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Gürak'ın talimatıyla 150-300 polis ve askerden oluşacak S-1 adlı birimi kurmak için çalıştığını söylediği aktarılmıştı.

Radikal'in yine manşetten verdiği 12 Şubat tarihli haberde ise Eski Özel Harekât Dairesi Başkanı İbrahim Şahin'in sorgusunda adı sıkça geçen ve kendisi de Ergenekon kapsamında tutuklanan Fatma Cengiz'in, kuşkulu bir profil çizdiği belirtilmişti.

Bu haberler üzerine Genelkurmay 12 Şubat tarihinde açıklama yaparak Şahin'in açıklamalarını kesin bir dille yalanlamış, '700 bin kişilik ordunun 300 kişilik örgüte ihtiyacı yoktur" açıklaması yapmıştı.