TSK "caydırıcı" olacak

Orgeneral Koşaner yaptığı açıklamalar ile Kara Kuvvetleri'nin iç ve sınır ötesi operasyonlara yoğunluk vereceğinin işaretini verdi.
Koşaner'in "göreve başlama bildirisi" profesyonel ordu projelerine Koşaner'in de yatkın olduğunu gösteriyor.

soL (HABER MERKEZİ) Orgeneral Işık Koşaner, dün, kara kuvvetleri birliklerine yönelik "göreve başlama bildirisi"nde, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın emir ve komutasını 27 Ağustos 2008 tarihi itibariyle devraldığını bildirdi.

"Tehdit ve riskler"e karşı hızlı ve etkin yanıt üretecek bir kuvvet yapısının oluşturulması için başlatılan çalışmalara devam edileceğini söyleyen Koşaner, teknoloji alanındaki gelişmelere verdiği önemi vurguladı.

Teknolojik gelişkinlik düzeyi ne olursa olsun, "insan faktörü"nün ihmal edilemeyeceğini belirten Orgeneral Koşaner, "nitelikli insan gücü"ne duyulan ihtiyacın arttığını vurguladı ve askerlerin eğitiminin her zaman ön planda tutulacağını söyledi.

Koşaner'in bu belirlemeleri profesyonel ordu konusunda Başbuğ kurmaylarının ortak eğilimlere sahip olduğu yorumlarına neden oluyor.

Koşanere göre barışın teminatı "Caydırıcılık"
Kara Kuvvetleri'nin "caydırıcılığı"nın "ülke güvenliği ve bütünlüğünü koruyacak güçte ve hazırlıkta olmak"la sağlanacağını söyleyen Koşaner, "Caydırıcı güç barışın korunmasının da teminatıdır" dedi ve Türkiye'nin bulunduğu coğrafyadan kaynaklanan "tehdit ve riskler" bulunduğunu öne sürdü.
"Ülkemizin bütünlüğüne ve ulusal birliğine yönelik etnik bölücü terör, küreselleşmenin yarattığı imkanlardan da yararlanarak, ülkenin güvenliğini ve huzurunu tehdit etmeye devam etmektedir. Etnik terör, hukuk devletinin ve demokrasinin sağladığı özgürlükleri istismar etmek suretiyle amacına ulaşmak istemektedir" diyen Koşaner, "Teröre karşı yürütülen mücadele, silahlı tek terörist kalmayıncaya kadar kararlılıkla sürdürülmeye devam edecektir" ifadesini kullanarak, TSK'nın PKK'ya yönelik sınır ötesi ve iç operasyonlara devam edeceğinin sinyalini verdi.
Koşaner, görevi İlker Başbuğ'dan teslim aldığı törende yaptığı konuşmasında da, belli bölgeler için OHAL benzeri uygulamalara ihtiyaçları olduğunu söylemiş ve PKK'ya legal alanda "destek sağlayanların durdurulması" için tedbirler alınmasını istemişti.