TRT’de yolsuzluk iddiası

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TRT’nin ihale yolsuzlukları nedeniyle 1 milyon 700 bin liraya yakın zarara uğratıldığını iddia etti.

soL (HABER MERKEZİ) CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyerek TRT hakkında ciddi yolsuzluk iddialarında bulundu. Kadrolaşmaya da dikkat çeken Kart, iktidar yandaşı olarak bilinen televizyon, radyo ve ajanslarda çalışanların, önce istisnai memur uygulamasıyla Bakanlıklara görevlendirildiğini, ardından TRT'ye geçişlerinin sağlandığını söyledi.
Atilla Kart, bu yolla gerçekleştirilen kadrolaşmaya dair ellerinde liste bulunduğunu, sayıları 500'ü bulan bu isim ve görevlendirmeleri daha sonra açıklayacağını da ekledi.
Atilla Kart, 2008 Eylülü'nde televizyon ve radyo vericileri için gerçekleştirilen dört ihaleye işaret ederek, "TRT yetkilileri, ihalenin yasada belirtilen limitlerin altında kalması için aynı ürün niteliğindeki ihaleleri dörde bölmüştür. Bu konuda mevzuat açık olmasına rağmen pervasız, keyfi anlayışla hükümler çiğnenmiştir. Vahim boyutlarda skandal söz konusudur. İki ihaleyi alan firmanın ticaret sicil kaydı yok. Firmanın kendi ülkesi olan Slovenya'da da kaydının olmadığı biliniyor" dedi.
Kart'a göre diğer iki ihaleyi alan firmanın da uygunluk belgesi yok, ancak nihai komisyon tutanağında bu belgenin varmış gibi gösterildi. Kart, bu yolsuzlukların TRT'ye bedelinin 1 milyon 691 bin 829 olduğunu öne sürdü. Atilla Kart, AKP Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat ile Gümrük Müsteşar Yardımcısı Hüsnü Güler'in akraba olduğu şeklinde daha önce ortaya attığı iddianın sorulması üzerine bu iddiayı geri çektiğini, bu konuda polemiğe girmek istemediğini belirtti.