Torba yasa hemşireliği de vurdu

Hemşirelik mesleği 3 Temmuz gecesi meclisten geçirilen torba yasa ile birlikte son darbesini de almış oldu. Daha önce ‘aile hekimliği yönetmeliği’ ile ‘aile sağlığı elemanı’ kavramının içerisine yerleştirilen hemşirelik mesleği ucuz iş gücü potansiyeline sahip bir meslek haline getirilmeye çalışılıyor.

Teorik ve pratik uygulamaları içerisinde barındıran bilimsel bir disiplin gerektiren hemşirelik mesleği 3 Temmuz gecesi meclisten geçirilen torba yasa ile birlikte Hükümetten son darbesini CHP’nin de desteği ile almış oldu.

Hemşirelik kanunun birinci maddesinde, "Türkiye’de üniversitelerin hemşirelik ile ilgili lisans eğitimi veren fakülte ve yüksek okullarından mezun olan ve diplomaları Sağlık Bakanlığınca tescil edilenler ile öğrenimlerini yurt dışında hemşirelik ile ilgili, Devlet tarafından tanınan bir okulda tamamlayarak denklikleri onaylanan ve diplomaları Sağlık Bakanlığınca tescil edilenlere Hemşire unvanı verilir.’’ tanımı olmasına rağmen 3 Temmuz gecesi geçirilen torba yasa ile birlikte ebelik diplomasına sahip olduğu halde en az 3 yıl hastanelerde çalışan ebelerin de hemşire olabileceği Hemşirelik Kanunu’na eklendi.

Hemşirelik kanununun birinci maddesinde hemşire olabilmek için lisans eğitimine sahip olmanın belirtilmesine rağmen ucuz iş gücü yaratmak için oluşturulan sağlık meslek liselerinin devamı da bu torba yasa ile birlikte geçti.

Sosyal medyada birçok hemşirenin tepkisine neden olan ilgili torba yasa cumhurbaşkanının onayından geçince yasallaşmış olacak.

(soL - Haber Merkezi)