Toptan: Anayasa araştırmaya izin vermez

Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Köksal Toptan, CHP'nin Ergenekon soruşturmasıyla ilgili meclis araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önergesinin reddi konusunda, ''Görülmekte olan bir davayla ilgili yargı yetkisinin incelenmesine yönelik bir araştırmaya, Anayasa izin vermez'' dedi.

UŞAK (A.A.) Köksal Toptan, CHP'nin Ergenekon soruşturmasıyla ilgili meclis araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önergesinin reddi konusunda, ''Görülmekte olan bir davayla ilgili yargı yetkisinin incelenmesine yönelik bir araştırmaya, Anayasa izin vermez'' dedi.

Köksal Toptan, Uşak valiliğinde, CHP'nin, ''Ergenekon'' soruşturmasıyla ilgili meclis araştırma komisyonunun kurulmasına yönelik talebinin reddedilmesi konusunda yöneltilen soruları yanıtlayarak şöyle konuştu: ''Anayasa'nın 138. maddesi, görüşülmekte olan bir davanın yargı yetkisinin incelenmesine yönelik araştırma yapılmasına izin vermez. CHP'li arkadaşların verdiği önerge, iki başlık altında toplanıyordu. Birincisi, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili bulunan bombaların incelenmesine yönelik araştırma komisyonu kurulması, diğeri ise görülmekte olan davadaki yargı yetkisine yönelik araştırma yapılmasıydı. TBMM, görülmekte olan davalarla ilgili araştırma yapma yetkisine sahiptir. Ancak yargı yetkisinin incelenmesine yönelik bir araştırma yapmaya, Anayasa'nın 138. maddesi izin vermez. Eğer bu konuyu düzeltip bize yeniden önerge verirlerse bunu değerlendiririz.''